Droid Eris still with 1.5...

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by elijahhh1, Dec 4, 2010.

  1. elijahhh1

    elijahhh1 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have an Eris that is still running 1.5 firmware. I bought it off of ebay a couple of months ago, and I still haven't received the update. Called verizon and told me to wait for it to show up and then went to a verizon store and they said there is nothing I can do. Anyone have any ideas or if i can still root it and put froyo 2.2 on it with the 1.5 firmware?
     
  2. OneTenderRebel

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
  3. elijahhh1

    elijahhh1 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I did check that out, just wasn't sure if I could still root my phone and put the 2.2 on it while its still running 1.5
     
  4. OneTenderRebel

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    I don't have an eris, but I would think so.
     
  5. elijahhh1

    elijahhh1 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Fair enough. I'll give it a try. Thanks
     
  6. OneTenderRebel

    OneTenderRebel Silver Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ratings:
    +63
    Report back if it works, or if it doesn't, hopefully you figure it out though.
     
  7. furbearingmammal

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    If you can root 1.5 you can root your Eris.

    There is no benefit or detriment to starting off at 1.5 before putting 2.2 on. Another option would be to follow this guide:

    [ROM]KaosFroyo V38 [10/28] [FROYO] - xda-developers will result in you having a modified CyanogenMod ROM installed.
     
  8. Bob Dammit

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    At one time, there WAS an issue with rooting your phone if you weren't running the "stock" v1.5 . The "leaked versions of 2.0/2.1 broke root and patched the exploit. Just download the "HTC Eris one touch Root" app from the market, and you will be set.
     
  9. elijahhh1

    elijahhh1 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I couldn't find the Eris one touch root app on the market so i tried with the one touch root from the file. I think I'm just screwed with having the 1.5 on it because it says "Eris Root could not be performed on this phone."
     
  10. furbearingmammal

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
  11. elijahhh1

    elijahhh1 New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    with this i just download to my computer then put it onto the eris?
     
  12. furbearingmammal

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    You'll have to side-load it.