1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Droid browsing issues.

Discussion in 'Android Tech Support' started by oatmealboy, Apr 12, 2010.

  1. oatmealboy
    Offline

    oatmealboy New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, CA
    First off, the relevant info:

    -Android 2.1 ESE81, stock, updated manually on 4/2/10.
    -Helix Launcher using 7 home screens.

    Home area: Santa Clara County, California.

    I've had my Droid since mid-February. My experience using 3G for web browsing, google maps, and the like have been really positive. There are very few areas in which there was only 1x-RTT service, and that was mostly concentrated in San Francisco.

    Yesterday, having spent most of my time in San Francisco, and along the Penninsula (San Mateo County), I was unable to browse for any websites. I had tried soft-resetting the phone, took the battery out for 30 seconds, and even cleared all data and cache. I had no problems using Google Maps and Navigation, browsing the Android Market, and using Seesmic.

    When I start up the stock browser, the Google homepage loads normally, as well as Google News. But any other page either loaded extremely slowly or would load up to about 50% and just sit there. I even used the Speedtest app to check my 3G throughput, and it ranged anywhere from 130-1800kbps down and 250-700kbps up.

    It wasn't until I got back into my home area that the browser started loading webpages properly again.

    I never had this problem in these areas until yesterday, though the last time I was in these areas was when I was still using Android 2.0.1.

    Could it be a specific issue with my phone, or was VZW service in SF and San Mateo County having a bad day?

    EDIT: I should probably add that sometimes, it would not even load Google or Google News correctly. And I had the same problems whether I used the stock browser or Dolphin Browser.
    Last edited: Apr 12, 2010
  2. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    Weird, I'm on the peninsula but no issues. Maybe the rain was the cause? R u still having trouble?
  3. oatmealboy
    Offline

    oatmealboy New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, CA
    I have not been back up the Penninsula, so I couldn't tell you. My phone works fine, currently. I'll have to venture back up soon to try it out again. I get the feeling it was just a fluke.
  4. droidgirl1
    Offline

    droidgirl1 New Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wyoming
    Oatmealboy? I'm sorry I just have to ask. Whats the story behind your username? I'm sure that there is a good story to this one and I just had to ask.

    :)