Droid Bionic used on other services

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by ellegon18, Aug 12, 2012.

  1. ellegon18
    Offline

    ellegon18 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello everyone. I have been researching this for a few months now and this is all very confusing. I have a Droid Bionic. It is not in service with Verizon anymore because the the service is just too expensive for me right now. I switched to MetroPCS in South Florida and really don't like the phones they offer. I am currently using the LG Esteem and it doesnt hold a candle to the Bionic. I am trying to figure out if the Bionic can be used on any other services other than Verizon. With that said, is there a service where it can still use 4G LTE service. Since I doubt that to be likely, what are some services that other people have been using and have been happy with? Metro is pretty crappy, even the 4G which is very spotty on the LG Esteem. Has anyone used the new prepaid service thru TMobile? I hope I am asking the right questions here. Basically just want to get the best prepaid service possible on this phone and still maintain the most functionality. Thanks in advance for any help offered.
  2. Knowguy
    Offline

    Knowguy New Member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its pretty much stuck on Verizon... Although I hear you can flash some phones to cricket or you may be able to use page plus prepaid.
  3. tjk629
    Offline

    tjk629 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    0
    To get the Bionic working on Tmobile or AT&T follow this:

    Bionic on tmobile - xda-developers I don't believe the Bionic supports Tmobile's 3G frequencies, but it does AT&Ts.

    You should be able to get it to work on another CDMA carrier, but I don't think you can get it to work on Metro, AT&T, or Sprints LTE network.
  4. ellegon18
    Offline

    ellegon18 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the info. Its a lot to read and try to understand. So is there any 4g services that I can use this phone on other than verizon? What would be the best 3g prepaid plan that would be compatible with this phone then? You stated I could get the phone on TMOBILE, but you didnt believe that the bionic supported their 3g frequency. Could you elaborate on that please? Thanks again for allowing me to ask these basic questions and giving real answers.
  5. electricman58
    Offline

    electricman58 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego, CA.
    There are a couple of threads on here also for flashing the Bionic to "Cricket"!
    Sorry, don't know anyone personally who did it though!
    They are only on 3g for right now, but you could just keep it in CDMA only mode. Rumor has it their going to be upgrading to 4g in the near future. So who knows? :)

    Sent from my DROID BIONIC using Droid Forums
  6. ozarks
    Offline

    ozarks New Member

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wi-fi only without a Verizon subscription?

    Will the wi-fi on this device still work if the Verizon account is deactivated?
  7. marleyinoc
    Offline

    marleyinoc Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I would think so. I.e. Take out the sim you can still use it on wifi.
  8. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    This was discussed at http://www.droidforums.net/forum/motorola-droid-bionic/219350-will-not-load-after-droid-splash.html and they were having problems getting beyond the splash screen without a sim card or an account.

    I know 3G phones can run WiFi only if deactivated, but I don't know about 4G (at least with Verizon).
  9. marleyinoc
    Offline

    marleyinoc Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    oops. Sorry for bad advice.

    I pulled sim and all its good, but I wiped data and couldn't get past sign in. Which irks me. Once I restored my nandroid I got the same message that I needed a sim but it went away and I could use device on wifi.

    So, I guess a new phone it wouldn't work, but if you were to end contract, etc it will
    ...

    ? I'm going to go read that thread.

    Edit: I assumed the touching of four corners would work, which I'd why I went ahead and backed up and tried it before posting.

    That thread ends with a tracing of the Android working, which of course isn't there for ics leak. Perhaps there is a swipe that will work but I feel like I tried alot of different ways before giving up and restoring my nandroid (tail between legs).
  10. ellegon18
    Offline

    ellegon18 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im not sure if this is what youre asking for, but with the deactivated sim from verizon in the phone, the wifi works fine for me.
  11. ozarks
    Offline

    ozarks New Member

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, this is what I was asking in my post, and the answer I was looking for. Thanks, you have been most helpful.
  12. ellegon18
    Offline

    ellegon18 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Please help

    Hello again. I finally had my bionic flashed over to page plus. I paid someone to do it that swore he could do it and does this for a living. Long story short is he did it, but now i have 1g internet service instead of the promised 3g. Talk and text works fine. He told me he doesn't have time to figure it out till after the holidays, so I told him I don't have time to pay him till after the holidays and now I'm stuck with my phone in this condition. Im using android version 2.3.4. Im not sure what else might be needed. My first question is how do i get the 3g working on pageplus. I am also curious about ICS update that is currently available for my phone. If I update at this point, will it screw up the flash, and is it recommended? I have read that ICS and 3g on pageplus don't cooperate.
Search tags for this page

can a droid bionic be prepaid

,
can droid bionic be prepaid
,
can i make my droid bionic prepaid
,
can i use the droid bionic on a cdma prepaid service
,
can the droid bionic be used as prepaid
,
can the droid bionic be used on tmobile
,
droid bionic on verizon prepaid
,
droid bionic pay as you go
,

droid bionic prepaid

,
droid bionic prepaid plan
,
how to make a droid bionic work on tmobile
,

motorola droid bionic prepaid