1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Droid 3 Boot Loop - please help

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by gregm, Sep 30, 2011.

  1. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Droid keeps rebooting, it does the "Droid" sound and then goes back to that Red Droid symbol repeatedly.
    I did the factory data reset following the Motorola's instructions. Power + X, up and down volume keys + wipe data/factory reset


    Please help, I'm at a loss..
  2. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    my wife has the same phone, a Motorola Droid 3 she successfully installed the OTA update this morning.. would it be possible for me to get it off of her phone and try installing it onto mine? If so, where is the file at?
  3. vbhokiefan
    Offline

    vbhokiefan Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    934
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VA Beach VA
    What were you doing when it started happening?
    Did you/Have you applied the OTA update?
    Are you rooted? Were you rooted?
    Did you freeze/delete any apps?
    Did you install any mods/ROMs?
  4. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had tried to install the OTA twice and failed.. I thought it was because I was rooted.
    I loaded up Pete's Motorola Root Tools and did the Restore My /system/apps... everything was successful

    SEARCHING FOR THE PHONE (connect it now if you haven't yet)... found!
    Running fix step 1 of 4 (setting up symlink)... done!
    Rebooting your phone... done!
    Running fix step 2 of 4 (modifying local.prop)... done!
    Rebooting your phone... done!
    Running fix step 3 of 4 (unfreezing apps)... skip!
    There weren't any frozen apps detected, skipping this step.
    Running fix step 4 of 4 (restoring /system/app files)...
    ...

    Restoring /system/app/ZumoCast_1.0.17.apk... done!
    Continuing /system/app restore (permissions fix)... done!


    Congratulations: your phone's /system/app/ has been restored!


    When it rebooted is when the loop started... Thanks!
  5. vbhokiefan
    Offline

    vbhokiefan Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    934
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VA Beach VA
    Odd. Did you delete or rename ZumoCast?

    I was rooted and the update took fine, just had to reroot.

    You could try flashing the update I guess. It's in the cache folder, or you can grab it in another thread (or on droid-life.com) Not sure what that will do, though.

    Sorry I'm not much more help.
  6. mrcastillo
    Offline

    mrcastillo New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tn
    Last edited: Sep 30, 2011
  7. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No, I didn't delete anything.. I removed the Verizon apps from my phone. But that was days ago.
    I can only get to my SD card (I pulled it out and put it in my computer), I don't see anything in the 2 cache folders there, other than some artwork.
    I downloaded some copy of the update (I think it was the right one but it failed when I chose it from the Motorola boot screen.
  8. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't even know what fastboot is so I know I don't have that installed.. All I did was root the phone..
    I know I'm screwed.. Worst case scenario, do you guys think Motorola could fix it if I sent it in to them?
  9. mrcastillo
    Offline

    mrcastillo New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tn
    did U go to the page i posted on the #6
  10. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah, I've factory reset my phone several times and the first time it boots it gets farther than the reboots it does..
    I thought you were referring to fastboot, and I don't know what that is
  11. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When applying the manual update I get:
    assert failed: apply_patch_check ("/system/app/Gmail.apk", "long string of numbers and chars", "long string of different numbers and chars")
    E:Error in /tmp/sideload/package.zip
  12. anthrpicdecadnce
    Offline

    anthrpicdecadnce New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    190
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    All is not lost. I had to deal with bootloop as well. Are you familiar with a program called rsdlite? I have version 5.5. It allows you to flash a factory fresh ..well.. everything on to your phone. So factory fresh, you gotta activate your phone again! I'm gonna need to find my files...
    but in the meantime heres what i did
    1.installed latest drivers, installed rsdlite, and downloaded the fastboot file for 5.6.890
    2.power off phone
    3.power on phone while holding up. This brings you to bp fastboot mode. On the screen it should say battery ok to program connect usb data cable.
    4.plug in the usb cable. It should say usb connected. More on that later
    5.in rsdlite, where it says '...' in a box, click that, look for your xml and press start. Let it do it's thing.
    6. When the phones rebooting, right after it just turns off, press and hold x.
    7. You'll see a droid and a triangle with an exclamation point. Or do you see the droid? I forgot. But that triangle is there.
    8.press both volume keys at once. Wipe data, wipe cache partition. (Vol keys are up and down, power button selects)
    9.reboot that sum*****

    In my case, the usb cable didnt register on my phone. I had to run adb. Google up how to use adb. When i got there, i used the command 'adb devices' which didnt return anything on my computer. But it connected my usb!

    I hope this helps... i'm just a forum lurker.. good luck!

    edit: heres a link to everything you need from rootzwiki. credits all on that page.



    Last edited: Oct 1, 2011
  13. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks! I'm running RSDLite as I type.. it's been on Status 1/18 flash mbm "allow-mbmloader-flashing-mbm.bin" and result shows "In process..." for about 10 minutes
    How long should it take?
    All of my device properties are "N/A" will that make a difference?

    I had my phone boxed and had submitted a RMA, this would be awesome it if works!
  14. anthrpicdecadnce
    Offline

    anthrpicdecadnce New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    190
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    hmmm.. that's odd. it's usually a quick 5-10 min process for the whole thing... i'm sorry, i guess we're gonna have to wait for one of the big dogs to chime in :/... has anything happened since then?
  15. gregm
    Offline

    gregm New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I restarted it and bam! it worked! My phone activated successfully.. Man I can't tell you appreciative I am! I know you only posted a link but if you hadn't come Monday I would have mailed my phone and who knows what would have happened. Thanks to you, you've saved my phone!
  16. anthrpicdecadnce
    Offline

    anthrpicdecadnce New Member

    Joined:
    Sep 30, 2011
    Messages:
    190
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    i'm glad it worked out for you :)

    EDIT: and you're now updated to 5.6.890! talk about killing two birds with one stone!
    Last edited: Oct 1, 2011
  17. Ossoblanco
    Offline

    Ossoblanco New Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Here and There
    Anybody know a program for mac that works the same as rsdlite? is it possible to just use terminal if my phone is rooted?
Search tags for this page

droid 3 boot loop

,

droid 3 boot loop fix

,
droid 3 boot looping
,
droid 3 is boot looping
,

droid 3 keeps rebooting

,
droid 3 keeps resetting
,

droid 3 keeps restarting

,

droid 3 reboot loop

,
how to fix my droid 3 boot loop
,
motorola droid 3 keeps restarting
,
my droid 3 keeps rebooting
,

my droid 3 keeps restarting

,
system reboot droid 3
,
why does my droid 3 keep rebooting
,

why does my droid 3 keep restarting