Droid 2 stuck on Motorola logo when powering on/hard reset not working

Discussion in 'Motorola Droid 2 Development' started by holychicken, Jun 19, 2011.

  1. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just rooted my droid 2 again today (I've been rooting and unrooting several times recently), and I used z4 root to get it rooted. Anyways, I backed my phone up with droid 2 bootstrap recovery from clockwork mod, and went into ROM manager premium, and chose one of the roms there (I honestly for the life of me can't remember the name, I know it had a navy blue status bar). Anyways, I went through several steps and it said the rom had to reboot and it would take like 30 seconds to 2 minutes, and then the "M" appeared and didn't go away for 10 minutes, when I pulled the battery, and started it up again, which I have now done several times although it never powers it past the logo, and it's not recognized by my Mac os x. After probably 4 hours of this whole dilemma, I tried the hard reset, and I held X down and turned it on and I got to the screen with the yellow exclamation mark, but then when I had to hold down the volume up button and press the camera button, nothing happened, and I've tried this many times and nothing seems to be working, and I really do not want to go buy a new phone or something like that. Any tips would be appreciated, Thanks.
  2. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok so I realized you have to press the search button on the hardware keyboard and I did that, and so far I've done all of the four options (rebooting, factory reset, deleting cache, and updating and none of them have done anything to help my phone.
  3. m1ghtysauc3
    Offline

    m1ghtysauc3 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canton, North Carolina
    Looks like you may have to sbf.
  4. DroidBurgundy
    Offline

    DroidBurgundy New Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    ok if you tried doing a data/cache wipe from the stock recovery and still cant get it to work you need to sbf. If you've never done it before, follow this tutorial, it may help.

    Tutorial/Walkthrough for flashing an .sbf to Droid 2 (unrooting/factory restore) - xda-developers

    You will end up with your Droid 2 running stock froyo and will have to re-root the device.

    Also, I can only speak from personal experience but I have found that rom manager is complete garbage for the Droid 2. I use to use it with other phones but I have had nothing but similar problems with it like you have mentioned. MY best advice to you is to get any custom rom you wish to flash from a reputable source like this forum.

    SBF is really aonce you've done it, the first time may be hard for some. Good luck!
  5. tnygigles66
    Offline

    tnygigles66 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    did anything in the stock recovery actually do anything? If you push the camera button to far it goes back to the main screen.
  6. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No nothing in the recovery helped as far as I can tell, ok I'll try to sbf now. And does anyone know why this happened? I'd like to prevent it in the future.
  7. jmpx55x
    Offline

    jmpx55x New Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Could have been the rom. Or you may have not flashed properly.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  8. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok so I started the sbf today and I got to the part where you run rsd lite 4.9 as an administrator and then your device should show up but it hasnt
  9. Palazuelosva
    Offline

    Palazuelosva New Member

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles CA.
    Did you install the motorola drivers

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  10. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah that might be it..I know I installed them but I remember there was an error while they were installing although it finished.
  11. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No it's not the drivers, I installed them again and the same thing still happened. Also my computer won't recognize my phone.
  12. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    try it on a different computer. It works for me sometimes. Does the phone show up at all? Not even as s flash? You're in bootloader right? Rsd lite 4.9? Just trying to cover all bases :)

    Droid 2 Liberty GB v0.8
  13. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok that's the only PC we have in our house but I guess I could do it at my friends, and no the phone doesn't show up, yes it's 4.9 and yes my phone is in bootloader.
  14. jmpx55x
    Offline

    jmpx55x New Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    did you make sure it was in the right mode? it should be in a black screen and have white writing before you sbf, not the recovery mode, if you havent done that hold the power and both the volume buttons and it should put you in that mode
  15. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Bootloader = power and up
    Stock recovery = power and x (search key magnifying glass when you see the triangle with the!)

    Droid 2 Liberty GB v0.8
  16. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No I know all of this, yes I've been in recovery and bootstrap and I know the difference, and is there some way that I can change the mode? Because I'm pretty sure I'm in USB mass storage and the only way I know of that I can change that is by being able to access the actual phone, whereas I can't get past the motorola logo or recovery or bootsrap. I'm positive I was in bootstrap
  17. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    I wasn't trying to insult your intelligence. Just trying to cover all bases

    Droid 2 Liberty GB v0.8
  18. holychicken
    Offline

    holychicken New Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Haha I'm not saying you did I'm just really frustrated right now.
  19. NYCSean
    Offline

    NYCSean New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Reppin' New York City Brah!
    ARGH, im having the same problem but added with more problems :( my battery is low and it will not flash becuase of the battery being low :icon_evil:
  20. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Gotta find a way to charge it or get another battery. Its the only way

    Sent from my DROID2 using DroidForums
Search tags for this page
droid 2 freezing while turning on
,

droid 2 hard reset

,

droid x only showing motorola logo

,

droid x only shows motorola logo

,
factory reset not working on droid 2
,
hard reset for motorola droid 2 not working
,

hard reset motorola droid

,
how to reset droid x2 with it being stuck on screen and not
,
motorola droid 2factory rset
,

motorola droid hard reset

,
motorola droid x hard reset
,
motorola hard reset android
,
motorola stuck on logo hard reset not working
,
my droid 4 only shows the motorola logo
,
only motorola symbol remains after hard reset