Droid 2 hacking/rom install class

Discussion in 'Motorola Droid 2 Development' started by pc747, Oct 25, 2010.

  1. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    It can take up to 15 minutes. :)

    If you don't want to give it another shot (and nobody will blame you), try z4root. Need a download link?
  2. Bucco Bruce
    Offline

    Bucco Bruce New Member

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh wow, didn't know that. I appreciate the offer, but I think I'll try one more time. Just want to get this straight: after step 7, let it sit for up to 15 minutes and then proceed(Assuming it works)?
  3. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Pretty much, yes. If after 15 minutes you still don't have a line saying something about several thousand childs then you need to reboot and try again. If you still can't get it to work, see if z4root can do it from your phone.
  4. Bucco Bruce
    Offline

    Bucco Bruce New Member

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Step 3 worked after trying it again, but after entering the 2nd group of commands it's not successful. I tried twice. I think I'll take you up on that z4root link if you don't mind.
  5. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
  6. VirtualCLD
    Offline

    VirtualCLD Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    8
    If I use RSDLite to put an SBF on my phone for a factory reset, does it wipe everything such as e-mail, contacts, user settings, texts, etc...?

    Basically, I want to practice using RSDLite, as suggested by ps747 so that way I know how to do it, just in case. My main concern is, will I lose everything? If so, how do I get everything back, do I use a program like Titanium Backup before hand?

    I really want to try some ROMs, but I want to make sure I know what I'm doing first. I want to try SBFing, but I don't want to lose my data (texts, contacts, pics, etc...).
  7. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    Help with Brick

    So I tried installing a custom ROM. It won't get through the boot screen, so I'm trying to SBF.

    I have RSDLite 4.9 installed.
    I have MotoDriver 4.8 installed.
    I have the full SBF (I've downloaded it twice, same file size).
    I know how to get to the Bootloader screen. (Up arrow on power up).

    My problem is that when I get to the boot loader screen, load the SBF file in RSDLite, RSDLite won't enable the start button. It detects my phone (but it detects it as S Flash OMAP3630 MI, which I suspect is the problem, but I don't know how to get past it).

    When I plug my phone it the computer "beeps" correctly and the boot loader screen changes to Transfer Mode: USB.

    I'm stuck with a brick for the time being. Any help is appreciated.
    jason
    Last edited: Feb 9, 2011
  8. holmes6
    Offline

    holmes6 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England Patriots
    The fix is here:
    If you get "Failed Flashing process. (0x7100)" in RSD Lite - Android Forums

    it's a really stupid bug in rsd lite
    I wasted a bunch of time on the same thing yesterday..
  9. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,634
    Likes Received:
    1,112
    Trophy Points:
    113
    If you are rooted make a nandroid backup. Then after you do the sbf just reroot, hit bootstrap recovery, and restore your nandroid backup.
  10. xjacobx
    Offline

    xjacobx New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    So the phone shows up in the bottom pane? i'm not at the computer right now, but i know that it shows up there, you select it, then find your sbf file and select it. then your start button should show up.
  11. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,634
    Likes Received:
    1,112
    Trophy Points:
    113
    You are the second person to encounter that try booting into bootloader like this: power on + volume up + volume down.
  12. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    Yes, the phone shows up, I can select it and the SBF file, but not start button. Working on something now. Will try to post back soon. It isn't the "file length" thing (as far as I can tell, there is no error log created).

    More ideas welcome. Thanks
    jason
  13. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    I've made it to completely bricked at this point. When I put the battery in I just get a "code corrupt".
    I seem to be missing a Motorola Flash Interface driver somewhere. Haven't figured out what exactly that is yet.

    Any help more than welcome.

    jason
  14. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,634
    Likes Received:
    1,112
    Trophy Points:
    113
    Motorola's interface driver... delete the sbf file and download it again, your sbf file could be corrupted.
  15. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    I've downloaded the sbf from 2 different sources. File is the same as far as I can tell.

    I have MotoHelper 2.0.40 Driver 4.8.0 installed. Is there something else I need? I'm using the Motorola 4.8 link from USB and PC Charging Drivers - Motorola Mobility, Inc. USA

    Thanks.
  16. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
  17. Ronbo85
    Offline

    Ronbo85 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ft Lauderdale FL USA
    droid 2 bricked

    Hi,

    I have been getting some help from the guys over at xda and also been following this thread for help. I have a droid 2 that I bought and it boots to the boot loader only. It will go into recovery as well. This is how the phone was advertised when I bought it. I feel like I have a pretty good understanding how to reload the sbf from all the great info here and at the other forum. I have tried loading the 2.3.20 sbf on 2 different windows machines and also linux. In some cases it would appear to be successful at the end of the flash process but the phone boots back to the BL everytime. The guy helping me at xda says he is stumped now. So here I am seeking help here. I dont know if its OK to post links to the 2 threads over there to save repeating the efforts or not; its not too much to look over. One final note is this phone shows no ESN/MEID in RSD lite but has the decal in the batt compartment for it and valid with VZW.

    Thank you in advance
  18. jasnmar
    Offline

    jasnmar New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    Mine never showed ESN/MEID info in RSDLite either. Mine actually made it all the way to the intro screen while in RSDLite, but it was launched from the command line rather than "manually".
    Do you have the 2.2 SBF or the 2.3? If you are using the 2.2 there is evidence that this won't work if the phone had previously had 2.3 installed from the OTA.

    jason
  19. holmes6
    Offline

    holmes6 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England Patriots
    Did you try clearing data/cache?

    Hold the X key on the keyboard and turn the power back on, keep holding down the X key until you see a yellow triangle icon

    Now close the slider and hold down the Volume Up button, then press the Camera button while still holding volume up

    A menu will appear and one of the choices will be "wipe data/factory reset" -- use the direction pad on they keyboard to select this option

    Scroll down using the direction pad to the "yes" option and select it with the d-pad select key
  20. Ronbo85
    Offline

    Ronbo85 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ft Lauderdale FL USA
    I dont know what was on it before but I can tell you I have tried both sbf files(numerous dloaded copies) and if I try to use the 2.2 I get Bootloader Err:A5,70,70,00,1F which tell me it had 2.3.20.

    By saying your esn didnt show give me encouragment, thank you for the help
Search tags for this page
a955 error switching phone to bp mode 0x70be
,
chmod 777 rage*.bin unable
,

dbretzm1@

,
down load roms droidx2 using phone
,
droid 4 class 28
,

droid2 x6

,
index[1]: unexpected chip 32
,
install rom droid 2
,
rsdlite reboots at bp load
,
runes of magic class administrator hack
,
superoneclick v1.6.3 download
,
unable to chmod rage