Droid 2 Global not showing home screen, and other problems.

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by Steffylicious, Dec 3, 2010.

  1. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    So I just got a Droid 2 Global today, and I've been having a lot of problems with it. I got it off of ebay, pre-rooted and sim unlocked.

    First of all, it doesn't show anything at all on the home screen. It just shows a black screen. The notification bar still works, and pressing the home button brings up voice activation still.

    Also, it has some problems rebooting. Rebooting the phone causes it to hang at the red droid loading screen. The only way I can get it to boot is by doing a factory reset.

    Any ideas how to start fixing it?
     
  2. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,344
    Likes Received:
    1,686
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,829
    Twitter:
    jstaff79
    Do you have any idea how it was rooted or anything else done to it? Sounds like they removed everything. Do you have an app drawer?

    Sent from somewhere...
     
  3. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    The only other thing I can see that's been done to it is it's had ClockworkRecovery installed. The seller claims he onlyonly rooted and unlocked it.

    And no, the app drawer isn't showing up either.
     
  4. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,344
    Likes Received:
    1,686
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,829
    Twitter:
    jstaff79
    Hmmm in clockwork wipe data then reboot and see if that does anything.

    Sent from somewhere...
     
  5. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    I've tried clearing data a couple of times. Didn't do anything.
     
  6. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,344
    Likes Received:
    1,686
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,829
    Twitter:
    jstaff79
    Well....I'm outa ideas. Could try loading a ROM if there is one for the D2G.
    I can figure out how the notification bar is there and nothing else. If you don't want to get into ROMs and all that i'd call the seller and ask what's up.

    Sent from somewhere...
     
  7. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    Edit: Fixed the charging thing. Turns out it was just when trying to charge via USB.

    I've already tried the Team DeFuse rom (http://www.teamdefuse.com/roms.php, which the seller suggested as well), but that didn't seem to change anything.
     
    #7 Steffylicious, Dec 3, 2010
    Last edited: Dec 3, 2010
  8. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Looks like previous owner had removed some apps that are required to go thru initial setup. Seems like whoever sold you the phone has been trying to play with theme/rom installations.
    Also Team defuse ROM has reportedly bricked few D2G's so far. If you are still able to go to Clockwork recovery (not original recovery), you have a chance to try restoring nandroid backup from a working D2G, if somebody is kind enough to provide you with. Your other option is to wait for official (signed) SBF to become available.
     
    #8 leobg, Dec 3, 2010
    Last edited: Dec 3, 2010
  9. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    Ah balls. Last night, on a whim, I decided to try re-installing the defuse ROM. I think it's bricked the phone, it just sits on the M logo now... I can still get to the normal recovery mode by holding X, but I can't get to Clockwork Recovery.
     
  10. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    I am afraid you are out of luck until SBF arrives.. Hopefully this will not take much too long.
     
  11. ILikeWaffles

    ILikeWaffles Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Western Mass
    Ratings:
    +0
    Funny you mention that. Same thing was happening to my D2(non global) today. All while I was trying to trade a friend for a global. We both factory reset to activate and mine was doing that black screen trick. I am running a rom though and had to sbf for it to start functioning correctly again.

    When I was rebooting it was getting stuck on the red eye.

    My phone is working from a backup and maybe when you factory reset on a rom that was installed from a backup it conflicts with something. So I sbf'd and reinstalled the rom and all seems ok.
     
  12. Steffylicious

    Steffylicious New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +0
    Damn dude, that sucks. But yeah, I've got no idea what happened with mine, it happened as soon as I received it.

    So I guess I'll be waiting on the sbf then. Any idea how long the Droid 2 normal one took to drop? I see that the Droid X sbf was was out under a month after release, so that's somewhat comforting, I guess.
     
Search tags for this page

droid 2 global troubleshooting

,
droid global 2 troubleshooting
,
my motorola motorola droid 2 a955 screen not appearing
,
troubleshooting droid 2 global