droid 2 global global mode vs. cdma

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by dphelps1, Jan 10, 2011.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. dphelps1
    Offline

    dphelps1 New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hey whats the diffrance bewteen global mode and cdma mode?
  2. NiceGuysFinishLast
    Offline

    NiceGuysFinishLast Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Global mode has it searching for both CDMA and GSM networks. If you're using it in the US, you can only use CDMA, so you might as well set it to CDMA, it'll save you battery life. Just remember to switch it back if you intend to travel overseas with the phone.
  3. silver6054
    Offline

    silver6054 Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Some of the previous VZ global phones clearly stated that in Global mode, GSM was searched only if no CDMA signal was found. Can't see such as a statement with this phone. Anyone know if that's what it does? (In which case Global and CDMA are about equivalent in areas with strong CDMA)
  4. BJPalmer85
    Offline

    BJPalmer85 Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    260
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Louisville, KY
    Ratings:
    +6
    i have a question as well. im not trying to hijack your thread but i feel this is relevant.

    If you switch it to to CDMA mode, what type of roaming mode does it need to be on? Home only or Automatic? Im asking because I had to switch out my D2G with another one because of a GPS issue and i had it in CDMA mode. With the new one i just received it wouldnt let me switch it without picking a roaming mode but my friends D2G doesnt make him select one. is that clear?

    So what do i do? do i pick one or is something wrong with one of the phones?

    B
  5. NiceGuysFinishLast
    Offline

    NiceGuysFinishLast Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    As long as you have nationwide roaming, I would assume automatic. That's what mine's on.
  6. BJPalmer85
    Offline

    BJPalmer85 Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    260
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Louisville, KY
    Ratings:
    +6
    thats what i figured. thanks

    B
Search tags for this page
cdma or global mode
,
cdma roaming mode
,

cdma vs global

,
cdma vs global droid
,
cdma vs global mode
,

global mode

,
global mode vs cdma
,

global vs cdma

,
global vs cdma vs gsm
,

what is global mode