Downgrade to 902 - No app or data loss

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by SamuriHL, Jul 2, 2012.

  1. wseyller

    wseyller Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    737
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Hendersonville NC
    Ratings:
    +9
    If only motorola/verizon could put out updates as fast as you, we would already be on official Jelly Bean OS.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
     
  2. SamuriHL

    SamuriHL Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    I've been a software engineer for many years. But, remember, I'm not doing as much QA and validation as moto/vzw. You guys are doing a lot of the testing. I just fix it when I can. :)
     
  3. SDroidDawg

    SDroidDawg Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Like others I got stuck originally at the <waiting for device> Debugging is enabled. I then booted to fastboot and I'm running it again. I am now getting messages that different functions has stopped and then the phone reboots. It has probably restarted 7 times now.
     
    #87 SDroidDawg, Jul 4, 2012
    Last edited: Jul 4, 2012
  4. Maddog241

    Maddog241 Member

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I just finished using your system to get from .229 to .230. It worked like a charm. Thanks for your work on this. :hail:
     
  5. SamuriHL

    SamuriHL Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    That's really not normal. If you're stuck in a boot loop you may not have much of a choice but to use the full 902 FXZ to restore the phone. That will wipe the data unfortunately. Ugh. :(

    Sent from my Xoom using Tapatalk 2
     
  6. lkevinl

    lkevinl Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Just to be clear, there should be no problem using this to go from 2233 to 230, correct? I read here that someone else did it successfully, but I'm concerned about keeping system data if the kernel is different between 2233 and 230 which I heard it is. Thoughts on this?
     
  7. timmy10shoes

    timmy10shoes Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    369
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Owatonna, MN
    Ratings:
    +1
    System data and kernel changes have nothing to do with each other. It works as long as your coming from a custom rom.
     
  8. dfib

    dfib Member

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Tampa, FL
    Ratings:
    +0
    Works great.. Once it is set up it only takes 30 mins to go from one leaked ICS to another.
     
  9. EdJanx

    EdJanx New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Northeastern PA
    Ratings:
    +0
    My bad. Eyes were playing tricks on me - time for an eye appointment. Attempting this now!
     
    #93 EdJanx, Jul 4, 2012
    Last edited: Jul 4, 2012
  10. lkevinl

    lkevinl Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You mean as long as you're coming from a leak, correct?
     
  11. jcwilliams

    jcwilliams Senior Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,394
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    53
    Location:
    OH
    Ratings:
    +3
    just wanted to say thanks to timmy for taking time outside the forums to help me with this. i was quite confused at first and along with computer issues made me want to just not do it but its working and i am about to boot into the 230 leak! thanks again timmy and op for this! it works!
     
  12. EdJanx

    EdJanx New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Northeastern PA
    Ratings:
    +0
    Waiting for Device

    I verified my folder looks identical to the image provided in the top post. USB debugging is enabled and latest moto drivers installed. I used MTP and got stuck on "Waiting for Device" when I execute RUNME.bat. I also tried Mass Storage and PTP settings with the same result. Anyone else get stuck here and figured out how to get past it? Thanks!
     
Search tags for this page
downgrade droid bionic
,
downgrade to 902
,
downgrade xt875
,

house of bionic

,
house of bionic download
,
houseofbionic
,
motorola droid bionic downgrade
,

samurai house of bionic

,
unfortunately the process com.android.phone has stopped
,
xt875 downgrade