Downgrade to 902 - No app or data loss

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by SamuriHL, Jul 2, 2012.

  1. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    P. S. Mass storage is fine.

    Sent from my Xoom using Tapatalk 2
     
  2. yaish

    yaish New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks. I've got all the files, though the .902 FXZ you hosted has been pulled. I've got the copy I've been using to flash back so I'm using that. I'm DL'ing the razrs edge exploit right now, and once I've got it in place I'll go for it.
     
  3. timmy10shoes

    timmy10shoes Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    369
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Owatonna, MN
    Ratings:
    +1
  4. kdwisdom

    kdwisdom Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Washington State
    Ratings:
    +1
    So it appears I'm in a boot loop right now on the M Dual Core screen. I am really hoping it eventually boots but its not looking hopeful, might have to experience app loss again :/ at least its backed up with Titanium this time
     
  5. timmy10shoes

    timmy10shoes Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    369
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Owatonna, MN
    Ratings:
    +1
    How long has it been?
     
  6. kdwisdom

    kdwisdom Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Washington State
    Ratings:
    +1
    I didn't time it but it was a long time, longer than I'd ever had before and I've flashed a lot of roms and leaks in my many years of being a Droid owner. So I just fxz'd back to 902 and will just re-install my apps from backup in Titanium. It may be that it only works if you go all the way to 230 but I didn't put the zip that was inside the zip of the 230, I didn't think about it being 2 parts inside a zip and that made it so I couldn't upgrade to 230. So it may be my fault but regardless, it wouldn't even let me boot into 905 or 902.
     
  7. timmy10shoes

    timmy10shoes Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    369
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Owatonna, MN
    Ratings:
    +1
    It does only work if you go all the way back to ICS. The script doesn't wipe data so gingerbread will not boot.
     
  8. kdwisdom

    kdwisdom Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Washington State
    Ratings:
    +1
    Yeah, I was afraid of that :/. When I realized I didn't take the 230 zip out of that exterior zip, I was like, DOH!! Homer Simpson all the way.:mad:
     
  9. timmy10shoes

    timmy10shoes Member

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    369
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Owatonna, MN
    Ratings:
    +1
    Well your not totally to blame, that .crc file shouldn't be in there to begin with.
     
  10. kdwisdom

    kdwisdom Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Washington State
    Ratings:
    +1
    Yeah, I know, oh well :)
     
  11. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    I clearly have a bit of work to do to clean up the op. I'll take care of it a bit later when I'm on my laptop. I apologize to those that had trouble. The good news is a post cellzealot made on xda. 230 very well may be the official ota. Gotta love that!

    Sent from my Xoom using Tapatalk 2
     
  12. CPKIII

    CPKIII Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Buckner Ky
    Ratings:
    +0
    SamuriHL You sir Rock.. Works like a champ. Thanks for the effort.
     
  13. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    Ok I updated the op with better links and instructions. I also added a caution about the 230 zip. All done from my Xoom so hopefully it's right. :)

    Sent from my Xoom using Tapatalk 2
     
  14. wseyller

    wseyller Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    737
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Hendersonville NC
    Ratings:
    +8
    I'm in the process of doing this now: currently installing the 905 OTA from recovery.

    What I have observed so far:

    Everything seems ok. I did noticed it saying failed write with cdt.bin and mbmloader.bin (no such file/directory or something like that). Those files are in my fxz directory. I'm guessing those are not important. Also around flashing the preinstall.img my computer appear as if it lock up. I could only move my mouse around. It stayed there for about 15 minutes as I decided to give it some time. My computer finally came responsive and it continued with the rest of the moto-fastboot part of the script.

    Currently installing ICS 230 now.
     
  15. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    You're right, those aren't important, although I don't know why they failed. They didn't for me. Nonetheless, as timmy10shoes has said, they're not important for what we're doing here.
     
Search tags for this page
downgrade droid bionic
,
downgrade to 902
,
downgrade xt875
,

house of bionic

,
house of bionic download
,
houseofbionic
,
motorola droid bionic downgrade
,

samurai house of bionic

,
unfortunately the process com.android.phone has stopped
,
xt875 downgrade