Does compache mean to create a swap?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by wenjinlover, Jan 18, 2011.

  1. wenjinlover
    Offline

    wenjinlover New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    As the title says.
    Any body can tell me if compache and swap are the same thing?
    by the way I think the search function of this forum doesn't work well, or am I just not familiar enough to it?
  2. brando56894
    Offline

    brando56894 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Jersey
    I believe theyre the same thing. Compcache sucks IMO.
  3. anuraj1
    Offline

    anuraj1 Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    AZ
    Compcache and swap are 2 very different things.

    Compcache compresses a part of the RAM. Swap creates virtual RAM using the SD card.

    Sent from my Motorola Droid
  4. kevdog
    Offline

    kevdog New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    722
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Compcache does mean compress a portion of the RAM. You are going to find opinions regarding the utility or usefulness of this tool to be controversial. Ive used kernels that allow for compcache but IMO I haven't found a great performance difference for day to day use. Of course I don't have any benchies to support this statement. Benchmarks are one thing, real world use is another.
  5. wenjinlover
    Offline

    wenjinlover New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I see.
    thx dude~your respond really helps!
  6. crazyjoker2
    Offline

    crazyjoker2 New Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I noticed when playing angry birds, if i get a call and take it when I'm done I can resume play rather that having it restart without compcache. Ive noticed web pages stay in my browser long which I happen to like when multi tasking.
  7. wenjinlover
    Offline

    wenjinlover New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    that's quite useful IMO.
    could you please show me some links that I can learn how to make a compache?
    I think the search function of the forum don't work very well
  8. brando56894
    Offline

    brando56894 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Jersey
    Its not a thing, its a function/service. You get a rom (such as cyanogen) and a kernel that supports it and then you enable it. Thats it.
Search tags for this page

how to compache android sdcard