Do You Need a Data Plan?

Discussion in 'General Discussions' started by wuzuprad, Oct 26, 2009.

  1. redgtconv

    redgtconv New Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I spoke to a Verizon rep today about the security of the Verizon network vs. Wifi. He led me to believe that data transferred over the Verizon nework was secure, however, for Wifi you are not protected. For me this is very important since I would be doing banking , etc. online and need to be secure. Does anyone know if this is true? If it is, than this would certainly make it worth the money to be on the Verizon data plan.
     
  2. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    $44.99 for the enterprise service, or $30 for the standard user.
     
  3. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    If you plan on activating your phone to be used on Verizon Wireless, you will be required to have a data plan so this question isn't really relevant. As far as security goes it depends. There are some encryptions on WIFI networks that are more secure than CDMA technology, however compared to other wireless technologies CDMA is the most secure technology offered by US wireless carriers.
     
  4. nathan52789

    nathan52789 Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Question

    I currently have the Dare and am on a family plan through verizon. I have unlimited data on my Dare would this be the same data package that is used for the Droid?
     
  5. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Unfortunately it wont be. Do you know if you are on the premium or connect?
     
  6. nathan52789

    nathan52789 Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    We are on a premium.
     
  7. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    So basicly your current plan if your on the family share plan and you are a secondary then it should be 29.99 per line. Basicly you will down grade to the 9.99 and add the data for 30 meaning you will only be paying 10 more. If you are the primary let me know i can explain how you will need to swtich it up and what your bill will look like.
     
  8. techiebyfl

    techiebyfl New Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    data

    the android works on the droid GOOGLE platform-- GOOGLE -- that requires interent :p-- of course this is going to require a DATA plan-- otherwise how would it be in connection with google:icon_ devil:
     
  9. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,726
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +83
    Because many argue that they would only use the data from a WIFI spot, not through verizon's network.
     
  10. mth04

    mth04 Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    3,924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    and then they would get pissed when they got thier bill and it was ridiculously high. The phone would be pulling the data anyways. The pay by MB isn't a great idea :p
     
  11. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,726
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +83
    No, data usage on WIFI is free (at least it used to be). It doesn't track usage done like that. That's why they were arguing they would just use the WIFI.
     
  12. space

    space New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Socorro, NM
    Ratings:
    +0
    Howdy all!

    I just ordered a Droid. The Verizon website claimed next-day delivery. We'll see.

    In any event, I ordered it with the $30 data plan. This is indeed required, as many have already noted here. My plan is to drop the data plan after one month. I talked with Verizon reps about this, and it is permitted by my contract, BUT they claim the Droid will no longer function without the data plan. Hmm. That sounds suspicious, since the Droid has the option to turn off data access at any time ... if you're traveling outside the country and don't want to get hit with data roaming fees, for instance.

    I'll report once I've gotten it and have tried this. If not, I'll sell it. They're going for $500+ on eBay! :icon_eek:

    I just can't justify paying for a data plan when I spend 95% of my day bathed in wifi radiation.
     
    #48 space, Nov 6, 2009
    Last edited: Nov 6, 2009
Search tags for this page
can you have droid without data plan
,

can you use a droid without a data plan

,
can you use lg ally without data plan
,
do droids require a data plan
,
do you have to have a data plan with a droid verizon
,
do you have to have a data plan with the droid
,
do you need a data plan for a droid phone
,
does the droid incredible need a data plan
,
does the droid require a data plan
,
does the droid x require a data plan