Do You Need a Data Plan?

Discussion in 'General Discussions' started by wuzuprad, Oct 26, 2009.

  1. RayPaganJr

    RayPaganJr Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pembroke Pines, Florida
    Ratings:
    +0
    Right. I do hope you don't have to get a data plan. The data plan seems rather high to me. WiFi works fine for me.
     
  2. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,726
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +83
    That was the center of a huge discussion that A LOT of users had with verizon. With the availibility of WiFi, a lot argued that they would only use the data when they were connected to the WiFi, and they shouldn't be charged with the cost of having to use a data plan. Verizon's comeback to that was that there are thousands of people each month that have these types of phones and would access data that would show up on their bills without knowing it, and then yell at verizon that they didn't know so they shouldn't have to pay for it. (I think many of the cell phone companies said the same thing)

    So now just about any carrier you go with requires data plans for smart phones and BB devices. While I do not agree 100% with the choice that verizon has made, i can at least understand where they are coming from with this one.
     
  3. RayPaganJr

    RayPaganJr Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pembroke Pines, Florida
    Ratings:
    +0
    It is what it is. If carriers are going to charge, we have no choice but to pay their monthly fee. But I still feel that what they are charging is a bit steep. Is $30 a month justified? I don't know the answer to that yet. It's not like I have to conduct business like this. To me it is an accommodation, a convenience. To others it will be well worth the price if it saves time and trouble for them.

    Geez, it's still today. PATIENCE!!!
     
  4. Poley

    Poley New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have the XV6700 series smartphone and it costs me $49.99 a month for unlimited data on top of the phone plan. Do we know if its the same pricing with Droid?
     
  5. mth04

    mth04 Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    3,924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0

    Yes it's going to be a requirement. though it should only be $30 a month for it. the same as BB on VZW. :welcome: to the forum. We hope you enjoy your stay here!
     
  6. Sam

    Sam Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    confirmed on the $30
     
  7. garrett

    garrett Silver Member
    Theme Developer Developer

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    2,017
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    103
    Location:
    In a van by the River......
    Ratings:
    +5
    even if you buy a phone from an outside source they will add the internet package...

    i know for sure this applies to the blackberry... not too sure about the droid.
     
  8. JhankG

    JhankG Silver Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Summerfield, NC
    Ratings:
    +0
    Why in the world would anyone buy a smartphone without a data plan? That just doesn't make any sense to me...

    To each his own I guess.
     
  9. Zippster

    Zippster Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    522
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Buffalo NY
    Ratings:
    +1
    My current phone Samsung SCHI730 has windows mobile and wifi so it did pretty much everything I needed at the time ( had it for over 3 years now ) without the expense of the data plans.
     
  10. Sam

    Sam Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    that's what i'm preaching.. but what i forgot about was the wifi capability. if all you NEED it for is calls and text, then you could just do all the other fun stuff at a wifi hotspot.. depends on the user i guess.
     
  11. Jason

    Jason Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Salinas, California
    Ratings:
    +0
    What about the great google navigation?
     
  12. Sam

    Sam Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    exactly! i would be getting the data plan even if it were optional, i was just saying you could still do a lot with the phone without it. it would just severely cripple it's abilities MOST of the time :biggrin:
     
Search tags for this page
can you have droid without data plan
,

can you use a droid without a data plan

,
can you use lg ally without data plan
,
do droids require a data plan
,
do you have to have a data plan with a droid verizon
,
do you have to have a data plan with the droid
,
do you need a data plan for a droid phone
,
does the droid incredible need a data plan
,
does the droid require a data plan
,
does the droid x require a data plan