Do YOU Have A Wiping Problem?

Discussion in 'ChevyNo1' started by ChevyNo1, Jul 8, 2010.

  1. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    LOL - now that I have your attention ... :icon_eek:

    Anyone using my ROMS, or thinking of upgrading to my ROM, should not worry about wiping anymore. That is the beauty of

    bkapps/rstapps - read about them here

    These tools make it very easy to jump to my ROM, even if you have never used it before. You will only lose your desktop widgets. If you find that any apps do not restore, please let me know the app name and I will research.

    If you have your phone setup the way you like, but want to try my ROM ... look for my latest release @

    http://chevyno1.richstevenson.com/froyo/<version>, for example, once I post up 4.4, that would be froyo/4.4.

    In there you will find a bkapps.zip, which is an 'update.zip' format that you can install. Once installed from recovery and rebooted, open up a terminal emulator, and type:

    su
    bkapps -c

    Give it about a minute. Done. Assuming you get no errors, you can now safely wipe/factory reset your phone. Then install my ROM. When your Droid first boots up, skip the Google Login. Get to your desktop, open up your App Drawer, open Dev Tools, scroll to the bottom and select Terminal Emulator.

    When that opens, type in:

    su (you will be prompted to allow)
    rstapps -c

    Give it a few minutes; assuming you get no errors (you MAY get FC's at the end), you can now reboot. When it comes up, you are done except for your desktop widgets!

    Feedback is appreciated :)
    Last edited: Jul 9, 2010
  2. skatingrocker17
    Offline

    skatingrocker17 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    How convenient. It's so time consuming using Titanium to restore applications.
  3. TJK
    Offline

    TJK New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    After I did the restore. All went well. Awesome job! Really convenient. But I lost your bootanimation. How can I get it back? I looked everywhere.
    TIA
  4. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    You might have a bootanimation.zip that was restored to /data/local - if so, remove it, my bootanimation is present in the 4.4 ROM :)
  5. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Chevy, do these scripts backup and restore just the app or data too, and is it only apps in the data/app folder or both /data/app and system/app as well. Or something different all together.

    Thanks man
  6. TJK
    Offline

    TJK New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My /data folder is empty. :(
  7. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    So you've installed 4.4, and you're getting a different boot animation?? Which one is it??
  8. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Basically my scripts back up all apps (except system) but they back up data for EVERYTHING, system apps, data apps, all login accounts, desktop icons, backgrounds, etc
  9. TJK
    Offline

    TJK New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Stock.....
  10. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    OK, what do you get when typing in terminal:

    ls -l /system/media/bootanimation.zip
  11. Fault
    Offline

    Fault New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    640
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    After having the same problem over several different ss roms, I figured something out might help other users. What I was doing is making a backup of my old rom and backing up the apps with bkapps, flashing new rom and wiping data, then rstapps. I was getting huge problems doing this, such as endless force closes, phone would restart in the middle of rstapps, etc. What I found helped was installing new rom, THEN bkapps, flash, rstapps. Might help someone

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. RossG
    Offline

    RossG New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Where is rstapps?

    ChevyNo1,

    I installed the .zip file, but all that installs is the bkapps half, where do I get the rstapps portion?

    Thanks,
    RossG
  13. Tornado Rex
    Offline

    Tornado Rex New Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    rstapps is included with Chevy's ROMs. You can't install it to separate ROMs
  14. Bricked Droid
    Offline

    Bricked Droid New Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    "Digital Clock Widget" app was missing after I used bkapps and rstapps.
  15. RossG
    Offline

    RossG New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the info Tornado Rex.

    Got it working. So far everything looks good, all that I can tell is missing is locations I had saved in The Weather Channel app.
  16. notamamasboy
    Offline

    notamamasboy New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I seem to have double apps in my drawer... and the ones that are doubled seem to exist on both the sd card and in internal memory... just not sure which one to uninstall..
  17. Woodard2589
    Offline

    Woodard2589 New Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    when i do rstapps -c it restores my apps, but the ones that were put on the sd card dont show up on the phone. i looked and there still in the .android_secure folder, but nothing shows up on the phone. any ideas?
  18. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Can you verify that they are sitting in /data/data?
  19. YankInDaSouth
    Online

    YankInDaSouth Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Sharpsburg, GA
    I am newly rooted and I find this "tool" extremely easy to use! I tried a few different ROMS before I finally stumbled upon Simply Stunning and the one thing I hated was starting from scratch every time. This eliminates that whole process!!
    On a different note, after having some "annoyances" with SS4.4 using different themes and kernels, I wiped and reinstalled it with just the stock theme and kernel. With the "bkapps/rstapps" feature when these little "annoyances" arise the decision to wipe cache and reinstall is a no brainer!!
  20. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    Tried using this coming from Team Chaos Froyo and had nothing but errors. Never did get backed up. Went ahead annas moved on to SS4.4 and really like it. Looking forward to the next upgrade so I can try it again!