Do I need to do a factory reset before ICS?

Discussion in 'Droid RAZR' started by joemeigs8, Jun 22, 2012.

  1. joemeigs8

    joemeigs8 New Member

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Do I need to do one because I really don't want to have to go through the process of replacing my apps especially my music. ( which I don't pay for). So do I need to do a reset before I install ICS whenever it gets here?
    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  2. tech_head

    tech_head Silver Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    638
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Western Hemisphere
    Ratings:
    +271
    No.........
     
  3. jpcalhoun

    jpcalhoun Senior Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    78
    Location:
    PA
    Ratings:
    +61
    No you don't. Some users recommend you do claiming it is a good way to get a "clean" start on a new update/upgrade. I believe there may be some truth to that, but it is not absolutely necessary.
     
  4. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,808
    Likes Received:
    4,748
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,287
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    +1

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
     
  5. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,153
    Likes Received:
    4,038
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,528
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I did it on all of my maxx's last week. That's just me :)

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
     
  6. JohnnytheK

    JohnnytheK Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,448
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +61
    What about launchers? I'm running Go Launcher now should I go stock before installing ICS? From what I've read no other launcher is necessary.

    Sent by my new Droid Razr Maxx
     
  7. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,588
    Likes Received:
    1,665
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,807
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    When you get ICS, I'd ditch go launcher & get Nova or Apex launchers. And it doesn't matter what launcher you're on when the update comes.

    Tapped from a Galaxy Nexus using Xparent ICS
     
  8. JohnnytheK

    JohnnytheK Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,448
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +61
    Are they in the play store? I can't find them.

    PS Ah spit I tried to side load then and was told they're not compatible. I guess we have to wait until ICS? :confused:

    Sent by my new Droid Razr Maxx
     
  9. altspeed

    altspeed Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Dallas, Lone Star Republic, North America, Terra
    Ratings:
    +17
    are any of you guys running the most recent razr ICS leak? the bionic leak is having an issue with lapdock & stock launcher (one of the few issues reportedly, and the only one holding me off, FXZs back to GB, totally reversible, voodoo will keep motofail through the upgrade, etc). Is the launcher an issue on razr ICS? Just curious, since now with the proc no longer underclocked on the ICS bionic leak (1.2GHZ per core stated by both setCPU and rom toolbox) the razr, bionic, maxx, and D4 will basically be clones when all have moto ICS.
     
  10. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,588
    Likes Received:
    1,665
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,807
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
  11. BiGG WiLL

    BiGG WiLL Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm on Go Launcher also and have been using it for a long (long) time...
    Why do you suggest going to Nova or Apex versus Go Launcher after the update?? Just asking for a valid reason.
     
  12. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,588
    Likes Received:
    1,665
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,807
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Guess I should've put an "imo" in there. I used go launcher too, but to me it doesn't compare to the ones I posted as far as the options.
     
Search tags for this page

do you need to master reset before updating android device?

,

factory bootstrap galaxy s3

,

is it really need to factory reset after upgrade rom for s4