Disable CDMA?

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by andlamv, Oct 8, 2011.

  1. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Is there a way to disable 3g coverage ..reason why im asking is because im in a spot where 4g signal is low and i can get good speeds with 4g with low signal. Because of this it switch's over alot but i wish i can disable 3g so it will force it to stay on 4g. Is there an app or anything that will let me do this, I have tried LTE toggle but i see all connections except 4g lte only i see a unknown but i dont know if that means lte. I tried hitting unknown but the app switch back to CDMA auto. thanks for your help
     
  2. sweeeeet
    Offline

    sweeeeet Silver Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    8,579
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +65
    +1

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  3. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  4. tjk629
    Offline

    tjk629 Silver Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,035
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +65
    There used to be dial codes that allowed you to force to 1X. I don't know if the same practice works on LTE devices.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  5. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It sucks when im streaming a movie from zumocast and it reverts to 3g and the app cant keep up. I hope someone knows something

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  6. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    Dial ##PROGRAM (7764726)

    Enter Code # 6 ZEROS ( 0 x6)

    Choose "Test Mode" from menu.

    Press NEXT button til Field Test Screen appears.

    Choose Network Mode drop down box.

    Select LTE ONLY.

    Press BACK arrow softkey.

    Phone will reboot.

    >>

    To Return to CDMA & LTE. Just follow SAME steps as before and choose CDMA, EVDO and LTE From pull down menu instead of LTE ONLY. Or use CDMA & EVDO if LTE is not very strong over the EVDO signal.

    You can ALSO use this same option to disable all data or lock to 1xRTT. If you so desired. The 1xRTT lock is good if you are in a 1X area but 3G keeps coming in and out.

    PLEASE NOTE: WHEN LTE ONLY IS USED "ALL OTHER RADIOS (CDMA, 1xRTT / Voice and NON-LTE Data)" is DISABLED! MEANING NO PHONE CALLS (using VZW 1xRTT VOICE)

    Wifi and Bluetooth remain as normal.

    (Legend: CDMA = 1xRTT 2G Data and Voice), EVDO = 3G Data NO voice, LTE = 4G .. 4G Data NO Voice)
     
  7. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Wow awsome it worked..so no voice at all?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  8. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,436
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +60
    That's correct, No voice. So you can't make or receive calls or texts. This is because LTE/4G is currently Data only while 3G is both voice and data.

    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  9. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks for your help i wish i can give you a rating. That is exactly i what i need

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  10. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    No problem. Glad it helped!

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  11. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    1 more question I am seeing a weird triangle on my notification bar and I was wondering what does that mean is that mean I'm roaming

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  12. andlamv
    Offline

    andlamv Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    To add to that I did the program test and selecting 4 g only

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
Search tags for this page
android turn off cdma
,
deactivate cdma phone
,
disable cdma
,
disable cdma android
,
how to disable cdma
,

how to turn off cdma mode

,
how+to+turn+off cdma
,
turn off cdma
,

turn off cdma android

,
turn off' the cdma antenna