1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Did I get a lemon?

Discussion in 'HTC Droid Incredible' started by mikeb33, Jun 2, 2010.

  1. mikeb33
    Offline

    mikeb33 New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palatine, IL
    Got my Incredible yesterday. At home in my office, I barely get a connection. It ranges from no bars to 1. the 3G icon is not lit. I also have a home wireless G network and it seems to be beyond that range too, although my laptop picks it up.
    Sitting here with my Wife's Moto Droid side by side with my Incredible. Hers has 3 to 4 bars and the 3G indicator lit. Mine has 0-1 ,and no 3G.
    Any ideas?
  2. titans
    Offline

    titans Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    People have reported the phone showing much lower signals than the Incredible
  3. kmo
    Offline

    kmo New Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Try a reset on the phone. Are you having problems connecting or is it just the bars not showing up? Some have reported not seeing the numbers of bars being accurate that's why I'm asking. If you're not able to connect to 3g/wifi that's a problem but if you can connect without issue then stop looking at the bars, might be an issue of just an inaccurate bar reading. If it's not working after a factory reset I would return it for a new one and see if that helps, or call a tech at VZW maybe they will be able to help.
  4. robdroid
    Offline

    robdroid New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cary (near Raleigh) NC
    Hi Mike,
    The Issue about the weak strength meter is a commonly reported issue! The more important question how is your HTCI in a real call! I'm betting your real reception exceeds your meters showing. I also have my home set up with a "N" wireless network and it appears weaker then the laptop yet gets great speeds on my network! so try it and not worry how it looks compared to how it works
    Last edited: Jun 2, 2010
  5. moonnite
    Offline

    moonnite New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    go to settings and about phone and look up the prl number and write it down, also were you legacy alltel or original verizon. also look up the prl on the moto droid as well if they are different *228 - 2 the increadible

    the 3g is disabled when the wifi is connected

    any audio or call issues?
  6. cybertec69
    Online

    cybertec69 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,730
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Staten Island, NY
    Go to the app store and download the speed test app, and do a speed test while connected to your wifi.
  7. mikeb33
    Offline

    mikeb33 New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palatine, IL
    OK I ran speed test. With WiFI off, I first got 7kbps down and 5 up. Then I reran and 134 down, 146 up. I did it a few more times and got about the same, so I don know what caused the first one to be low.
    Then I turned on WiFI and got 1827/538. Then immediately got 303/767 then 1834/246 and 912/270.
    Seem OK then not too good? Do I have a problem?
  8. Dream
    Offline

    Dream New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Your not showing any signal or 3G because you have wi-fi turned on.

    Edit: your signal should still be showing, but the 3G will be gone when you are connected to wi-fi.
  9. ctxx24
    Offline

    ctxx24 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mid Michigan
    I get 1474/874 3g and 3010/1023 wifi
  10. atthehop
    Offline

    atthehop New Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North NJ
    I just ignore the bars, have not had a dropped call and internet is very gast. My company issued ATT air card sucks and keeps dropping my VPN connection. Thank god Oakland, CA Airport offers free WIFI and I can kill some time waiting for my flight back to the east coast.
  11. newevolutionix
    Offline

    newevolutionix New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I got my droid I had a faulty one. I had bad service, it was really slow loading things, it would open one thing when I opened something totally different, and my GPS didnt work half the time, plus when I made phone calls halfway through the convo the person i was talking to couldnt hear me at all. So I went in and got a new one and it worked fine.
Search tags for this page

htc dna lemon law