Dialer issues

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by ksalce, Apr 2, 2011.

  1. ksalce

    ksalce Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    This is not that big of a problem but more of an annoyance. Whenever I click the dialer shortcut on the dock for the new gingerblur leak, it brings me to contacts and then I have to switch over to the dialer. I don't know why it keeps doing this because the shortcut is directly linked to dialer. Anyone know how to fix this? Thank you.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
     
  2. kptphalkon

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Maybe your dialer app is one and the same with your contacts list. The blurred dialer is like this.
     
  3. ATCnGA

    ATCnGA New Member

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My dialer has stopped working. If I hit the dialer button it goes like it is going to open but it just reverts back to the main screen. I can still make calls through the contacts but it sure would be easier to use the dialer. Help please.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  4. supermaughan

    supermaughan New Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same problem today for me. I read some where about cool down mode but I don't remember my phone ever going into cool down mode. I the only fix I have found is a factory reset but I really don't want to do that. Does anyone no of a way to just restore the dialer app?.

    ATCnGA, do you use a car dock? Rooted? Launcher? I'm trying to find what we have in common to determine what is causing the issue. I use a car dock and car dashboard app, I rooted with z4root, and I am running Go Launcher. My phone has been working fine with all of these for a long time now. I'm not sure when the problem started because I don't use my dialer much. I tried launching it by tapping a phone number in a browser and is still didn't work. Tried force closing and clearing data, nothing works.
     
  5. bwalkerO07_charge

    bwalkerO07_charge New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Why not download the Go dailer and try to jumpstart things.

    Sent from my SCH-I510 using DroidForums
     
  6. ATCnGA

    ATCnGA New Member

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    cooldown mode

    It did enter cool down mode about a week ago. Someone in my family grabbed the towel it was under at the pool and it sat under the sun for about an hour. I saw it and it was quite hot and I turned it off and shoved it back under the towel. About an hour later I turned it on after it had returned to a normal temp and it seemed to work fine. It didn't start having the dialer issues for a few days after that.

    It's not rooted. I could try a reset but would like to avoid that if possible.
     
  7. supermaughan

    supermaughan New Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I stopped by Verizon today just to see if the tech had seen this issue before. He had not and was no help.
     
  8. m1ckDELTA

    m1ckDELTA New Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    California
    Ratings:
    +0
    Not working for me on T-Bolt.
     
  9. fisher_i_am

    fisher_i_am New Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same problem with dialer for me...it did go I.to cool down mode after being left in car.

    I use pro launcher also.

    Please help, this sucks.

    Jason

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  10. nissmo66

    nissmo66 Member

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Same issue here....

    Any help on this?
     
  11. ATCnGA

    ATCnGA New Member

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok still no fix for the dialer issue. Today I installed dialer one from the droid market. It seems to work fine. Not quite as good as the native software but definately a workable solution.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  12. nissmo66

    nissmo66 Member

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    just did a factory reset, that fixed it
     
  13. bb_or_droid

    bb_or_droid Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    134
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Major East Coast City
    Ratings:
    +1
    Anyone else ever had an issue with the dialer? As a a few days ago the dialer button (and the dialer app in the app list) fails. If you do it enough times you can see it actually opens for a moment and then closes. The odd thing is that I can still make calls from the phonebook, and the dialer pops up and functions perfectly when I am on a call (i.e. I can dial conference codes, etc.)

    I'm open to any suggestions...
     
  14. google123

    google123 Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    471
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Have you tried deleting cache and/or data for the dialer app?

    Check settings>applications>manage applications>all>dialer.....
     
  15. Dez1678

    Dez1678 New Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm having this same issue. Any suggestions would be appreciated.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
Search tags for this page

how to fix the android dialer

,

motorola droid dialer problem