data solution here

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by streetracer89101, Nov 20, 2011.

  1. streetracer89101
    Offline

    streetracer89101 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ohio
    I have been doing some thinking and i found out if you remove the following, data is stable the whole time, no more odd ons and offs. The following are: battery data manager and battery manager. Use root uninstaller to freeze them and connection should remain on. And if using a custom rom, you can control with the on and off switch. Also froze data manager service. Let me know if this helps and if anyone needs help doing this. Works for me, I'm in control of data on and off now


    this has been posted in many areas and fixs the data issue
  2. bluezdawg
    Offline

    bluezdawg New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    557
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boulder, Colorado
    Before I try it, what exactly does Data Manager Service do and what other impact does disabling it have (other applications...)?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  3. sjflowerhorn
    Offline

    sjflowerhorn New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Collingswood
    It does work but you have no battery management so it effects battery life a small bit. But signal galore.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  4. RacingTiger03
    Offline

    RacingTiger03 New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chatt, TN
    So wait, you're telling me all I have to do is root and freeze some moto hardcoded apps to fix the data issue?! Why did no one spot this sooner! This should've been all over the web and back!!!!!!!!!!!!!!!!!!! and how different is this from running in performance mode with no battery management anyways?

    test question. network settings go from LTE/CDMA to CDMA only.. immediate hand-off and no drop even then?
    Last edited: Nov 20, 2011
  5. bluezdawg
    Offline

    bluezdawg New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    557
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boulder, Colorado
    So, will going into settings > manage applications and doing a force stop on battery manager and data services manager suffice for testing this? (Suspect the service would restart when I reboot... ). Seems odd that these services would impact network drops.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  6. sjflowerhorn
    Offline

    sjflowerhorn New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Collingswood
    Not sure if stopping them will work. but if u don't take my word for it try it for yourself. But it works. Seriously though.



    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  7. indee2025
    Offline

    indee2025 Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Tampa, FL
    With your red font & mix of capital letters every other word I feel like I'm reading a post from the Riddler...
  8. BePrepared
    Offline

    BePrepared Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Sheetz

    I too was searching for some hidden message within the post. I'm not much of a cryptographer, though.


    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  9. k1ngr4t
    Offline

    k1ngr4t Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,337
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Me too...

    :frown:
  10. streetracer89101
    Offline

    streetracer89101 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ohio
    I had a grammar nazi get me. so I reposted the correction .n a force stop will not work ital start back up once closed. if u Arnt sure about this fix get root uninstall freeze it Nutin gained or lost if it don't work just unfreeze it wolla back to square one wont hurt cell... im in Florida been a week have not had a problem minus 4g and 3g transfer but data not dropped.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  11. nateohio
    Offline

    nateohio New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    540
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Wow dude, at least give a good honest effort to use understandable grammar and punctuation. The way that you write things makes it extremely difficult to determine what you're saying.

    No offense, just saying
  12. k1ngr4t
    Offline

    k1ngr4t Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,337
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Wow that post was harder to decipher than the other one!
  13. bigkhan
    Offline

    bigkhan New Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh
    Just did it, lets see how it works.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  14. k1ngr4t
    Offline

    k1ngr4t Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,337
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Ha, also just did it, so I'll also be reporting back in. Freezing battery manager caused one of those repeat force closes, but no problem coming back on. What's funny is before when I would restart my phone, the same 3 widgets would always get screwed up and I'd have to place them again. After doing the battery pull for this, all three remained intact no problems. Interesting...
  15. bluezdawg
    Offline

    bluezdawg New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    557
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boulder, Colorado
    Ditto.. messed with closing the services yesterday, experienced the same types of issues. For me, myth busted.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  16. cp24eva
    Offline

    cp24eva New Member

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    711
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Ok, so I am new to rooting and some of it's uses. How do I go about doing the things mentioned in the OP?
  17. bigkhan
    Offline

    bigkhan New Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh
    Had 1 data drop since I froze them. It only lasted about a minute, so this seems better. I will be traveling tonight so that will be the real test.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  18. bigkhan
    Offline

    bigkhan New Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pittsburgh
    The way I did it was with titanium backup

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
Search tags for this page

android data service not working

,

droid bionic data stops working

,
droid charge data management settings
,

what is data manager service android