Data Plan Required.. The Answer is YES

Discussion in 'Android General Discussions' started by danDroid, Oct 28, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danDroid

    danDroid Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,455
    Likes Received:
    231
    Trophy Points:
    128
    Ratings:
    +238
    [​IMG]

    Unfortunately one of the larger complaints with the iPhone and AT&T is the required data plan that AT&T forces down your throat. Some were hoping Verizon might take a different approach but it appears they will do the same.

    It's been confirmed that the Motorola Droid will arrive next week for $199 after rebate and signing a new 2-year contract. Customers will need a voice plan starting at $39 and a web and email plan (data plan) for $29 per month.
     
  2. JohnDroid

    JohnDroid Guest

    Ratings:
    +0
    Of course this again assumes you are buying the phone via the contract and subsidized price. If you buy the phone outright, they can't force you to get the data plan.
     
  3. Sam

    Sam Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,467
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    they can't force you to get the data plan, but if you intend to use it on the verizon network they can. they do the same thing with BBs.. i downgraded to a dumb phone for a period of time, and as soon as i activated the pearl again my plan defaulted to the BB data plan. they will get you one way or another.
     
  4. JohnDroid

    JohnDroid Guest

    Ratings:
    +0
    I honestly don't think they can force you to do this. They may make it seem this way but if you stick to your guns you can activate the phone without data.
     
  5. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,717
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +79
    Unfortunately they can, and do. If you intend to use the phone on their network i assure you they "REQUIRE" a data plan. It doesn't matter whether you buy the phone outright or not. I got an email from them last oct / nov saying that any new contracts that dealt with dumb-phones and smart-phones would "REQUIRE" without exception a data plan. All of the major networks are doing it. It's not just at&t and verizon. If you want on their network, they say you have to play by my rules, end of story.
     
  6. Droid

    Droid New Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Perhaps you should conjoin all the threads together in a big Droid super news thread?
     
  7. pastachef

    pastachef New Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    wyoming
    Ratings:
    +0
    whats the point of getting a device optimized for internet usage like this if you are not going to get the data plan? are you planning on using it excusively on wifi? im planning on getting data and using google voice to have unimited voice.
     
  8. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,717
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +79
    Well that was all their thinkings. Was if you were getting a phone that could do all this then you were most likely going to use it.
     
  9. RayPaganJr

    RayPaganJr Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pembroke Pines, Florida
    Ratings:
    +0
    The data plan sounds like a lot of money, especially if you are getting two phones. I take it that's 29 bucks for each phone.
     
  10. JimMariner

    JimMariner Silver Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    SE Florida
    Ratings:
    +8
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 64G
    As BlackBerry Storm 1 user, and other BB's before that one, the Data plan is not all that important as I pay it already to RIM via VZW. So that is not going to deter me from getting a Droid !

    You want the best toys, ya gotta pay the price to use them. Such is the techie world !
     
  11. New2u

    New2u Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,717
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +79
    That is very true.
     
  12. Sam

    Sam Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,467
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    dirty dirty
    Ratings:
    +1
    ray, you are correct in assuming that the data plan is good for one phone, not an account. i have been paying the BB service for a while now too, so this might actually be cheaper, not sure..

    so yes, while you all may not see it as fair, the data plan (i think $29.99) is DEFINITELY required. this is true of all verizon smartphones and there is no way around it. :p
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Search tags for this page
does a droid 2 need a data plan
,
does droid phone require data plan
,
does motorola android x2 require data package?
,
does motorola droid a855 require a data plan
,

does the motorola droid a855 need a data plan

,

does the motorola droid a855 require a data plan

,
how much data is required for dataplan
,
lg-vs600 flashed activate without data plan
,
required data plan are a joke
,
whats the lowest verizon data package