1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Data enabled turning off

Discussion in 'Droid RAZR' started by spaberlejr, Jul 7, 2012.

  1. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Since ICS upgrde, 4G access has mysteriously disappeared on a few occassions requiring me to re-enable data access under mobile network setting. Has anyone encountered this glitch?
  2. Caesars
    Online

    Caesars Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2012
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    The only time that has happen to me, was when i was using battery saving apps that had an odd reaction with SA.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  3. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,262
    Likes Received:
    587
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Do you run any battery saver apps?? I too think it might be something like that..

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  4. TisMyDroid
    Offline

    TisMyDroid New Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,453
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Central New York
    Yes, I was using juice defender and had it set to disable amazon apps thinking it would keep it from running in the background but all it does is turn off data when you go to open the app. Sort of stupid and took me forever to figure it out.
  5. Caesars
    Online

    Caesars Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2012
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    I had tried JD a few days ago, it wasn't even set to do anything and it essentially disabled my SA.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  6. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Checked all battery saving apps and all look okay. Will watch for the next 2 days and see what happens
  7. jtc303
    Offline

    jtc303 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    847
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    This happened to me when I had SA disable/enable connectivity on screen off/on, but since I deleted those rules and just had JD handle the screen on/off connectivity, its been fine.
  8. thegreatone3
    Offline

    thegreatone3 Member

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Had the same thing happen to me when I was switching from 3G to 4G using LTE On/Off App. Had to go into settings and enable mobile data. Weird.
  9. eek88dj
    Offline

    eek88dj New Member

    Joined:
    May 14, 2012
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    This probably a stupid question data enabled need to check mark or uncheck?
  10. applemac
    Offline

    applemac New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Middle Tennessee, USA
    I'd like to know too. :happy3:
    And what is SA? Haven't finished my first cup of coffee yet!
  11. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What is SA and JD?
  12. jtc303
    Offline

    jtc303 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    847
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    Smart actions and juice defender... both great in my opinion
  13. jtc303
    Offline

    jtc303 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    847
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    Smart actions
  14. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay so here's the update I promised. The data connection is still being lost intermittently and no SA or JD Options Are responsible. Suggestions?
  15. jtc303
    Offline

    jtc303 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    847
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    Does it revert to 3G or is data totally disabled?
  16. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The network indicator at the top of the phone where it says 3g and 4 g completely disappears and I have to re-enable data access under settings
  17. jtc303
    Offline

    jtc303 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    847
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    In JD... advanced-triggers do you have Screen enabled?
  18. wdw4mealso
    Offline

    wdw4mealso New Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This happened to me for about 7 straight days. I called in after a few days, and made 5 additional calls. The first time they told me to do a soft reset- holding the power and down volume buttons at the same time. That worked for a few hours. Next thing was to set a mobile data limit- I put it over 20gb. That also worked for a few hours. Next they said pull the sim card. Again, a few hours. Each time I would get a message saying I hit my data limit, or it would just disable the data. The last thing they said to do, before they escalated it to Motorola was a factory reset. I am skeptical of those since it takes awhile to get everything the way it was. HOWEVER...someone in another thread said that with ICS their phone returned to exactly the way it was. So I backed up my text messages, took out the memory card and reset it. As usual it took some time, but everything returned to the way it was and I have had no problems since.

    I wish you luck as I know how frustrating it can be. For over a week I was ready to throw the phone a few times. Hope that helps!
  19. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ty for taking the time to tell me your experiences. I will try these and report back....
  20. spaberlejr
    Offline

    spaberlejr New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Trying to soft reset tonight and I will see how it performs tomorrow
Search tags for this page

data enabled keeps turning off

,
droid maxx hd data saver mode
,
how do i re-enable my data access on my droid ultra cell phone
,

how to enable data on droid razr

,

how to re enable data access on droid razr

,
how to reenable data access on motorola xt901
,
how to turn off data saver mode on droid razr
,
how to turn off data saver on razr maxx
,
motorola kayros data access mode
,
razr maxx data saver mode
,

re enable data access android

,

turn off data saver mode droid razr

,
what is meant by data enabled phone
,
why does data enabled turn off
,

why does my data keep turning off