Data dropping every few minutes...

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by k1ngr4t, Jan 15, 2012.

  1. k1ngr4t

    k1ngr4t Senior Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +65
    Current Phone Model:
    Turbo Power Activate
    Never been this bad before, I even thought if I was really sympathetic to those who did get regular drops the bionic gods would spare me. Blasphemy.

    Was really trying not to and just wait it out but I might just install the .901 leak tonight. Shame...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  2. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    If your problem persists "grit your teeth" and do a Factory Reset. These have gotten pretty painless lately by following these simple steps: 1. Make sure Backup and Restore are checked in the Privacy setting. 2. When going through the setup after the reset, turn on wifi as soon as you can (assuming it is available). 3. After you have entered your Gmail account info, you will be presented with a screen that has two check boxes. Basically they are "Do you want Google to backup and restore this phoneā€¯. Make sure you check both of those. 4. Open the Market app and accept the market terms. 5. Your apps will then automatically reinstall (paid and free). Set the phone aside for a minute or two and let the apps download and install. 6. If rooted, use an app such as titanium backup to restore data only to select apps such as Tapatalk and you will not have to re-enter all your login information. I do this for 3-4 apps (Tapatalk, SPB Shell, etc.).

    I've been flashing new roms/updates about once per day lately and I can be up and running with all my apps and settings back in place in less than 20 minutes. It's pretty painless now.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    On a final note, my wife's Bionic is running .901 and while that phone did not really have connection issues (other than occasionally take a little longer than comfortable to switch from 4G - 3G), it seems to be running flawlessly now.

    Good luck.
     
  3. shiningstar

    shiningstar New Member

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same here!!!! GGGGRRRRRR

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  4. smalltowngirl13

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,899
    Likes Received:
    652
    Trophy Points:
    228
    Location:
    Kansas
    Ratings:
    +679
    Current Phone Model:
    Galaxy Note Edge / LG G3
    Twitter:
    smalltownlife13
    I have noticed more data drops as of late after taking the latest OTA...advice given by BFF is solid. I know that VZW is aware, it is just when we will see another fix released for it.
     
  5. bjjud

    bjjud Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
  6. azdrifter

    azdrifter Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +2
    I'm currently on. 901 and have had no data drops Friday it took a little while longer then normal to make the handoff from 3g to 4g about 10mns. Which is unusual but still not a nightmare.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
     
  7. SteveC

    SteveC Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Klamath Basin, Oregon
    Ratings:
    +0
    Until the last week I never had a data drop with my Bionic. I'm in a 3G area, so have had 4G turned off. Right out of the blue...bang everytime I pick up the phone there is no data. Every single time. I'm beginning to wonder if there is ANY Verizon smartphone that will hold data. If I thought there was, I have a few days on my 30 day exchange and I'd switch. Problems seems switch...to what? I'm even cynical enough to think the Razor MAXX will have a radio to fix the problem and VZW hopes they can get everybody with a Bionic (or whatever) to pony up for the new kid on the block.

    I'm, going to do the factory reset, reroot and go back to the .901 and see. I have no idea of what other options there are right now.
     
  8. sgregory111

    sgregory111 Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Florida/Ohio
    Ratings:
    +0
    Still have data drops on 901 - in some areas

    I have upgraded to 901 from 7.893.

    I spend a lot of time in up state New York, Ithaca. 7.893 worked well but I still had problems in this area. I upgraded to 901 and thought my problems were completely solved. When I was in Florida everything worked great. excellent hand off from wifi and after phone calls.

    Now that I am back in the Ithaca area it is terrible. It is absolutely worse then 5.7.893.

    I have debated restoring to stock and taking it into Verizon.
     
  9. BroidDrionic

    BroidDrionic Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    541
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    While I was on 5.5.886 (stock firmware on release day), 5.5.893 (current official ota update), and 5.7.893 (unofficial update), my bionic was dropping data CONSTANTLY. I have been rooted the whole time. I found myself allllllways having to airplane mode cycle in order to use my data at all.
    As soon as I switched to 5.9.901, all my data connection problems went away! I haven't had to airplane mode cycle a single time in the two weeks since I installed it. I lost data two or three times, but only for about a minute and then it reconnected.
    <3 5.9.901
     
  10. k1ngr4t

    k1ngr4t Senior Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +65
    Current Phone Model:
    Turbo Power Activate
    Well, it seems to be pretty isolated to the "break room" at my job, even in the front desk area I have great 4g; however, what's throwing me off is nobody else has data issues. So while my phone is the most "advanced," all the outdated iphones around it are the ones holding data. I just don't get it, why can't everybody use the same network?
     
  11. k1ngr4t

    k1ngr4t Senior Member

    Joined:
    May 28, 2011
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +65
    Current Phone Model:
    Turbo Power Activate
    Just a quick update, but I didn't drop data ONCE while at work today. No change other than I wasn't on my phone quite as much, but I still noticed every single time I checked it had data and I never once lost it mid-use. So for those STILL in doubt about the network, they are making changes to it DAILY and we need to just suck it up. That is all.