D3 keeps switching between my 2 gmail accounts

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by JoeHockey, Oct 29, 2011.

  1. JoeHockey
    Offline

    JoeHockey Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I just recently added a second gmail (gmail #2) account to my D3 and the phone seems to keep switching between the two accounts. Gmail itself works fine but I keep noticing in the market that sometimes it is updating gmail #2 instead of gmail #1. I keep getting update notices for apps I thought I deleted and when I look in the market the market says it's updating the 2nd account. The phone was set up originally with gmail #1 and I want it to stay that way for everything, I just wanted to be able to get mail for gmail #2. Any thoughts on how to make the phone stop switching accounts?
  2. vbhokiefan
    Offline

    vbhokiefan Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    934
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VA Beach VA
    Mine does this as well. Google it, there's several people with this issue. I have yet to see a fix, although, like you, I wish there was ;-)
  3. doogald
    Offline

    doogald Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    393
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    18
    You could use the stock email app, or a better app like K9 mail, for mail from the second Gmail account.
  4. gadgetrants
    Offline

    gadgetrants Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    63
    Yeah, same problem here:

    - I get Market "mystery" app update notices
    - Market defaults into the second account when I load it

    I'd prefer that all apps are linked to the first account, and that the stupid Market remembers to leave itself "in" the first account after I go into settings and switch to it (it consistently reverts back to second account as default).

    But yeah, oh well. For the time being I just automatically switch back to the first account after starting Market, and I always double-check which account is active when I update/download an app.

    The bright side of all this is for a long time, we could only have one account in the Market app. On the flip side, on my Transformer (HC), I have a nice tab at the top of the Market app that always tells me which of my accounts is currently active! So with ICS, this'll probably be fixed. :)

    -Matt
  5. TyrannoTaurus
    Offline

    TyrannoTaurus New Member

    Joined:
    Sep 23, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern IL
    This is an issue for me as well. Why the Market can't just stick to one account is beyond me. Worse yet, it took me forever to realize what the hell was going on, so now half of my apps are on my original email and half on my second email account. I don't really feel like deleting them and re-downloading them to the first account. Wish there was a way to merge them or something. Totally annoying :-/

    Sent from my Rooted Droid 3
  6. gadgetrants
    Offline

    gadgetrants Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    63
    Market update...maybe?

    Got multiple notifications today on the D3 that new apps were available. Was expecting to start Market, and have to navigate from the secondary back to the primary account -- then noticed I was already in the primary (which is what I want). Huh?...weird. THEN I looked at the top of the UI, and realized there was a pull-down (like in Honeycomb) with the active account listed. :) Hmmm...did the Market app get updated and I missed it?

    This makes the multi-account issue a bit more manageable...turned a four-step process into a 1- or 2-step one!

    Oooooo...just checked "Allow automatic updating" as I updated Root Explorer, and got a pop-up that "auto-updating" can be made the default for all apps. Excellent.

    -Matt
  7. DroidudeAZ
    Offline

    DroidudeAZ New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scottsdale AZ
    Mine switches accounts too

    I emailed google app market support and got a reply that said that there was an issue with email switching, but the app market still syncs with the first account entered when setting up your phone. He went on to say that they are looking into it and will issue a fix at some point.
  8. technogeek00
    Offline

    technogeek00 New Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    The switching has been annoying me but over the weekend a new update to the Market was pushed to my handset and now it does show which account is active like it does on my TF too.

    Sent from my Transformer TF101 using DroidForums
  9. gadgetrants
    Offline

    gadgetrants Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    63
    Is there an echo in here? ;) LOL

    -Matt
Search tags for this page

gmail flipping between accounts

,

gmail keeps switching between accounts

,

gmail toggling between two url

,

my gmail keeps switching urls