1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

D2 lost rooting on new GB, need my wireless tether back!

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by sjmena, Sep 9, 2011.

  1. sjmena
    Offline

    sjmena New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello,
    I have old information on rooting my droid2 using SBF, but I am clueless how to root my phone now that is has the new gingerbread OS. Please help with instructions on rooting for those with gingerbread os.
    Or anyone know of other way to get wireless tether?
    thank you.
  2. UrbanBounca
    Offline

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,177
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
  3. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hello
    I am new to this forum and was wondering what I need to do for the following:
    Recently just got an update on my droid 2 phone and have lost my wireless tethering so I freaked because my phone was acting up so I didnt know what to do so I did a factory reset on it and now am totally lost. If anyone can help that would greatly be appreciated. Thanks
  4. UrbanBounca
    Offline

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,177
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
    How is it "acting up?"

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
  5. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well it locks up and battery seems to always drain very fast and plus Im just not sure if I can still root phone. Thanks
  6. UrbanBounca
    Offline

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,177
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
    Well, the most obvious question to ask is whether you have a Superuser icon in your app drawer? There are two different routes you can take depending on whether that icon is there or not.
  7. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes if i go into my app drawer i do still show the super user ninja icon there. So how do you suggest I go about rooting the phone. Im sorry if I dont explain details well. I thank you for the help.
  8. UrbanBounca
    Offline

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,177
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
  9. Riayoko
    Offline

    Riayoko New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had this same problem I had to flash sbf back to 2.2 and updates and reroot with the one click program posted above but tether is still not working there is some posts on fixes and im even debating using radiocomm hack but im trying to find the easiest fix..ill post if I find anything that works easiest for me..

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  10. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok that worked and I see when connecting my device to it but go too click on internet browser comes up saying internet not available
    Any suggestions

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  11. km75
    Offline

    km75 New Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    466
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
  12. SevereDeceit
    Offline

    SevereDeceit New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK, Rooted my D2 using the One-Click method for the Droid 3. I had root previously and was running into issues because I had Superuser already installed when I did the OTA update. After several attempts using the One-Click for the Droid 3 and having no luck I tried one more time. I noticed that during the procedure It reboots your device a few times, I didn't see in the instructions that it said to unlock the device after each reboot during the procedure. i did that and now have full root access. Permanent as well. Just an FYI.
  13. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do I unlock phone during setup ?


    Sent from my DROID2 using DroidForums
  14. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    Slide the unlock thing across the screen and enter your password if applicable

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  15. mayan
    Offline

    mayan New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Issues with my 3g switching between gb and froyo os so it doesnt stay connected on the gb os any suggestions?

    Sent from my DROID2 using DroidForums