CyanogenMod 6 - Now on the Milestone!

Discussion in 'Motorola Milestone' started by jam-kun, Sep 20, 2010.

  1. jam-kun
    Offline

    jam-kun New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey all, I didn't see this posted, so I thought I'd share w/ the community:

    CyanogenMod 6 Achieves A New Milestone… Motorola Milestone That Is | Android News, Reviews, Applications, Games, Phones, Devices, Tips, Mods, Videos, Podcasts - Android Police

    I have it installed on my Telus Milestone, and thus far this is by far the best ROM available for the Milestone!

    My apologies if this is a repost.

    dancedroid
  2. Alta1r
    Offline

    Alta1r New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the share.

    Just installed it and it's great. Only problem i've found is that i'm unable to use the zoom function when using the camera.
  3. Comrade General
    Offline

    Comrade General New Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Seems kinda odd your very first post is with a rom.

    Id be careful installing this
  4. Alta1r
    Offline

    Alta1r New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's alright, his link is not the ROM itself, but to some other website.

    You can find all the info and downloads on the original website: CyanogenMod 6.1.0 RC0 for Milestone | android.doshaska.net

    I installed it and it's working perfectly, no real issues everything is working as it should, maybe except a fast battery drain (or maybe I played too much with my device, I don't know).
  5. blueicexe
    Offline

    blueicexe New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hello im noob when doing thing like this can you post a step by step what i need to do to download and things to be done beforedoing it thanks!
    :)
  6. aixo
    Offline

    aixo New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How is possible cyanogen working on millestone?


    What about the locked bootloader? How they bypass it?
    That mean we can have flash and last 2.2 applications?

    Anyone with a setp-by-step on how to load iit?

    Thanks!
  7. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Well I know they have a working and almost fully functional version of sapphire for the Droid X and a version is in the works for the Droid 2. The only thing they can't change right now are the kernel and get a true recovery.

    Sent from my Droid
  8. sarie
    Offline

    sarie New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Grand Rapids, MI
    This guide is awesome. :icon_ banana:

    Noobs guide to 2.2 on Milestone (long) - Motorola - Android

    Hope this helps!

    ***
    Post Cyanogen Installing Edit:
    This was the best thing I've done to my phone in a looong time. Battery life = amazing with SetCPU (paid app in market for rooted users). I unplugged my phone about 16 hours ago and have used it moderately today (lots of texting, pandora streaming, GPS for about an hour, and lots of data usage) and my battery level is at 70%. [​IMG]

    Additional settings that Cyanogen brings are great too!
  9. aixo
    Offline

    aixo New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Followed the guide, (really easy). I recomend it to everyone.

    Last version of gmail it's amazing.

    Thanks!
  10. JoshSkillz
    Offline

    JoshSkillz New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    will this work on a UK milestone without issues? or would i have to back up the old radioband files like in the whirlpool guide? if so can someone explain this a little more simply?
  11. sarie
    Offline

    sarie New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Grand Rapids, MI
    I have a UK Milestone (using it in the US on AT&T) and did not have any problems with the radioband stuff you are talking about. I didn't even have to enter the APN settings again after doing it, which was sweet.
  12. d33p
    Offline

    d33p New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey guys,

    I probably will install it too but I would like to know if the kernel's still 2.1 If it was 2.2 kernel (by a long shot) it would be awesome. (since you get to have the JIT compiler etc..)

    AFAIK it must be 2.1 because of the locked bootloader. but please feel free to confirm me :)
  13. StLouis
    Offline

    StLouis New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It uses the new 2.6.32.9 Kernel that was leaked from the official 2.2 from Motorola. And yeah, that's just as awesome as it sounds.
  14. d33p
    Offline

    d33p New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Pure awesome. I think I got something in my eye.. *starts crying*
  15. Kazuya
    Offline

    Kazuya New Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was using Cyanogen RC3 but the battery drains really fast
    20% of the battery gone when i turn my milestone standby for 6 hours
    setCPU has been used for 500/250 during screen off

    help....
  16. d33p
    Offline

    d33p New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmm.. I seem to get the same mileage as I did with 2.1. Maybe try uninstalling some apps? For me setCPU is set to 250max when screen off for me. But I really don't think that changing those values effect the drain that far off.

    Maybe you could try reflashing if anything else fails?


    Cheers
  17. Kazuya
    Offline

    Kazuya New Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    someone told me that setCPU will drain battery away for G.O.T. 2.2.1 and suggest me to uninstall it. it seems my milestone last a bit longer than before. will try to see if its true
  18. TheNamek
    Offline

    TheNamek New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yup, I'm experiencing significantly increased power drain as well - down 20% in about 3hrs with the phone doing nothing and with all apps killed + no sync. I might switch back to the stock 2.1 just conduct a like for like 'do nothing' test. I managed to get 12 hours for a 20% drain on 2.1 so it's gonna take some beating!

    I've also tried no apps or sync but running email fetching every 5mins (not Push) and that alone starts turning my Milestone into a real power hog - 30% drop in 3hrs and that's with virtually no fiddling of the phone. No wonder people have been *****in about battery life! Smartphones are supposed to run all sorts of stuff constantly and I did a whole load of reading before getting an A853 so, although I was prepared for a sucky battery life experience, facing it in reality remains quite shocking. I had a Hero before and that wasn't exactly great but this is a whole new level of power munching!
  19. Alta1r
    Offline

    Alta1r New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I guess your problem is that the phone doens't go into sleep mode and keeps running (had the same problem before). If you have Cyanogen installed you should have an app called 'Spare Parts' (you can download it from the market as well). Open it and check 'Battery History'. If 'Running' is 100% that means your phone isn't getting into sleep mode.

    To find which app is keeping your phone awake you could try 'Watchdog'. That app monitors cpu time by app. You might find the app causing problems.

    I'm running Cyanogen and get about 2 days out of a charge with average use of the phone.
  20. TheNamek
    Offline

    TheNamek New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thx for tip. I switched back to 2.1 and am getting approx 2 days use. From memory, Phone Idle was eating most of the power. I eBay'd my 2nd handset (I loved it so much I bought two lol!) so will prob wait for another update before trying Cyanogen again - still busy blinging my current setup lol! Also waiting for my D2 extended BP7X to arrive :)
Search tags for this page

best cyanogen for milestone

,

cyanogen 6 milestone