CyanogenMod 6 - Now on the Milestone!

Discussion in 'Motorola Milestone' started by jam-kun, Sep 20, 2010.

  1. jam-kun

    jam-kun New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hey all, I didn't see this posted, so I thought I'd share w/ the community:

    CyanogenMod 6 Achieves A New Milestone… Motorola Milestone That Is | Android News, Reviews, Applications, Games, Phones, Devices, Tips, Mods, Videos, Podcasts - Android Police

    I have it installed on my Telus Milestone, and thus far this is by far the best ROM available for the Milestone!

    My apologies if this is a repost.

    dancedroid
     
  2. Alta1r

    Alta1r New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the share.

    Just installed it and it's great. Only problem i've found is that i'm unable to use the zoom function when using the camera.
     
  3. Comrade General

    Comrade General New Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Seems kinda odd your very first post is with a rom.

    Id be careful installing this
     
  4. Alta1r

    Alta1r New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    It's alright, his link is not the ROM itself, but to some other website.

    You can find all the info and downloads on the original website: CyanogenMod 6.1.0 RC0 for Milestone | android.doshaska.net

    I installed it and it's working perfectly, no real issues everything is working as it should, maybe except a fast battery drain (or maybe I played too much with my device, I don't know).
     
  5. blueicexe

    blueicexe New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hello im noob when doing thing like this can you post a step by step what i need to do to download and things to be done beforedoing it thanks!
    :)
     
  6. aixo

    aixo New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    How is possible cyanogen working on millestone?


    What about the locked bootloader? How they bypass it?
    That mean we can have flash and last 2.2 applications?

    Anyone with a setp-by-step on how to load iit?

    Thanks!
     
  7. Tanknspank

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Well I know they have a working and almost fully functional version of sapphire for the Droid X and a version is in the works for the Droid 2. The only thing they can't change right now are the kernel and get a true recovery.

    Sent from my Droid
     
  8. sarie

    sarie New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Grand Rapids, MI
    Ratings:
    +0
    This guide is awesome. :icon_ banana:

    Noobs guide to 2.2 on Milestone (long) - Motorola - Android

    Hope this helps!

    ***
    Post Cyanogen Installing Edit:
    This was the best thing I've done to my phone in a looong time. Battery life = amazing with SetCPU (paid app in market for rooted users). I unplugged my phone about 16 hours ago and have used it moderately today (lots of texting, pandora streaming, GPS for about an hour, and lots of data usage) and my battery level is at 70%. [​IMG]

    Additional settings that Cyanogen brings are great too!
     
  9. aixo

    aixo New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Followed the guide, (really easy). I recomend it to everyone.

    Last version of gmail it's amazing.

    Thanks!
     
  10. JoshSkillz

    JoshSkillz New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    will this work on a UK milestone without issues? or would i have to back up the old radioband files like in the whirlpool guide? if so can someone explain this a little more simply?
     
  11. sarie

    sarie New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Grand Rapids, MI
    Ratings:
    +0
    I have a UK Milestone (using it in the US on AT&T) and did not have any problems with the radioband stuff you are talking about. I didn't even have to enter the APN settings again after doing it, which was sweet.
     
  12. d33p

    d33p New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hey guys,

    I probably will install it too but I would like to know if the kernel's still 2.1 If it was 2.2 kernel (by a long shot) it would be awesome. (since you get to have the JIT compiler etc..)

    AFAIK it must be 2.1 because of the locked bootloader. but please feel free to confirm me :)
     
  13. StLouis

    StLouis New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    It uses the new 2.6.32.9 Kernel that was leaked from the official 2.2 from Motorola. And yeah, that's just as awesome as it sounds.
     
  14. d33p

    d33p New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Pure awesome. I think I got something in my eye.. *starts crying*
     
  15. Kazuya

    Kazuya New Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I was using Cyanogen RC3 but the battery drains really fast
    20% of the battery gone when i turn my milestone standby for 6 hours
    setCPU has been used for 500/250 during screen off

    help....
     
Search tags for this page

best cyanogen for milestone

,

cyanogen 6 milestone