Cyanogenmod 10.1 problems

Discussion in 'Samsung Galaxy S3' started by christianstudebaker, Dec 18, 2012.

  1. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    After installing cyanogenmod 10.1 it reversed my internal storage with my ext storage so that when I tried to flash the latest nightly build it could not find the backup i had made. Now it wont let me activate my phone because it cant get a vzw signal. I tried to copy the files over to both the ext and internal unsure of which is which but it still wont let me activate my phone. It will let me flash the roms and gapps but i cant get a signal. the storage is all messed up and im wondering if theres a way to just factory reset the storage and start from scratch?
     
  2. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    And to top it off, the cyanogenmod 10.1 thread got closed...
     
  3. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    I reflashed CyanogenMod 10.1 and it flashed fine but again it wouldn't run through the phone activation. What's weirs is I do have data and everything, just can't call people so im using Google voice. The signal bar shows signal but has an R above bit instead of 4g
     
  4. jiggyb21
    Offline

    jiggyb21 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That happened to me with SlimBean Beta 1. It took me days to figure out... I had to Odin back to stock 4.0.4 and then reprovision the phone using the dialer than reroot and boot unlock. Tried SlimBean again because I thought it was a fluke. Now on AOKP and pretty happy. I know this is late but I'm curious how you resolved it....
     
  5. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    I'm not really sure how I resolved it. Had to Odin back to 4.0.4 like you did, and wipe using dialer. But that wouldn't fix the problem all the way. Continued to get either data or service not both. Probably odin'd to stock about 10 times before I was able to get both. Now I've been running stock 4.0.4 unrooted with launcher 8. I'm afraid tobroot and flash because I fear ill lose data and everything again.
     
  6. jiggyb21
    Offline

    jiggyb21 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well I tried several times to get SlimBean on my phone to no avail. Each time a reprovisioning worked quickly to restore network signal. I think I always kept data no voice. Always stuck in roaming. I had to save a full back up somewhere other than the internal memory and was able to restore my apps and settings. Reprovisioning was *2767*3855# the dialer. Different from the factory reset.
     
  7. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    It's still not working, I tried flashing cyanogen 10.1 again, and again it flashed fine but I was stuck with roaming. It also deleted the backup I had made so now I'm going to have to odin back to stock. Hopefully I will have service and everything working, if not I don't know what to do. Should I odin back to stock and take it into verizon and ask for a replacement?
     
  8. clueless77
    Offline

    clueless77 Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +7
    Funny I just made a post about this, I think there is an issue with Cm 10.1 its crashing the radio and breaking sms and calling, i was able to get a new phone because i was in my 14 days. I wonder if flashing a modem will fix it. AOKP milestone and CM 10.0 stable are fine to riun on jelly bean
     
  9. jiggyb21
    Offline

    jiggyb21 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I didn't have a backup so I had to go Odin back to stock as I said. I assumed the roaming problem was with the ROMs. Slim Bean is based on cm10. I'm on aokp now with zero issues. Its based on 4.1.2 though. Verizon did agree to replace my phone. I fixed bit in the meantime.
     
  10. jiggyb21
    Offline

    jiggyb21 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I should add that when I received the replacement phone I tried to put Slim Bean in it and the same exact thing happened. That's when unrealized it must gave been an issue w cm 10. I don't think a new phone will help. Sucks you have to flash back to stock but if you do what I said in my previous post it will fix it.
     
  11. clueless77
    Offline

    clueless77 Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +7
    Yeah I'm running AOKP as well. Someone just told me on my thread that it breaks the IEMI
     
  12. clueless77
    Offline

    clueless77 Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +7
    you might want to make a post and ask for it to be stickyed because i feel like this might be a big issue soon. and a full detailed description on it. would be very helpful.
     
  13. christianstudebaker
    Offline

    christianstudebaker Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
    Yeah I just Odin'd back to stock and data and everything works except I can't get access to the play store, which is what happened last time I odin'd back to stock. About a day later I all of a sudden had access to it for some reason.
     
  14. clueless77
    Offline

    clueless77 Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +7
    Which image did you Odin back to?
     
  15. jiggyb21
    Offline

    jiggyb21 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I know I surprised its not already a big issue. It took me hours to find out about the reprovisioning via dialer. I Odin'd to 4.0.4 and play store worked right away.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
     
Search tags for this page
*#22745927
,

cm 10.1 bluetooth fix

,
cm 10.1 network issues
,

cyanogen 10.1 waiting for network galaxy s3

,
cyanogenmod 10.1 droid 3
,
cyanogenmod 10.1 galaxy s3 bluetooth issue
,
cyanogenmod 10.1 no service
,
cyanogenmod bluetooth problem
,
cyanogenmod on razr sim no service
,
droid 3 cyanogenmod 10.1no data