1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Cyanogen Mod 7

Discussion in 'Cyanogenmod - D2' started by bomorgan, Jun 15, 2011.

  1. bomorgan
    Offline

    bomorgan New Member

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So i took the plunge after reading a bunch of stuff that jbirdvegas and cvpcs posted on another website. i'm not sure how linking works here so i can change this post at any time. just wanted to say this is the fasted my droid 2 has ever performed. i can't update you on battery life at the moment. i can say camera/gps/charge light/mic do not work. blue tooth mic works fine as does a plug in headset. theme-ing works just fine as well.




    everything can be found here. again, i'm not taking credit just trying to show what's out there right now.



    dancedroid
  2. UrbanBounca
    Offline

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,175
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
    I like that they're showing the D2 some love, but it's still "too beta" for me.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  3. pshaw92
    Offline

    pshaw92 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Also the screen off/on animation does not work

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  4. cobjones
    Offline

    cobjones New Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am glad there is some love for the D2... i was on mydroidworld earlier and there was 3X the current viewers in the D2 forum than DX.


    Sent from my DROID2 using DroidForums
  5. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    I agree, I can deal without charge light, but I need the camera and GPS. And I'm assuming mic not working means people on the other end of a phone call can't hear me? It's not often I use my phone as a phone (more often it's used for texts,) but when I do, I need it to work.

    I want to check this out SOOOO bad, but I need that stuff to work. :(

    I'm using ZS 1.71 right now and that's awesome. Gunna check out the latest Liberty this weekend if all goes as planned. I will be checking back here and other sites periodically to see if there has been any progress made on this.
  6. whezzel
    Offline

    whezzel New Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Houston, TX
    Try it out. Everything works. GPS camera accelerometer in call mic. Been running it for a few days now with no problems. If ur running any rom based on the gb leak Ull have to sbf back to froyo since cm7 runs on the froyo kernel

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  7. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    Yeah, I read that yesterday, but I also read that the USB file system connection is not working, and that's another thing I use all the time. I'll wait for the weekend and see what kind of progress they have made on it. At the rate they're going now, I don't think it'll be long before there's enough fixed that I feel comfortable with it.
  8. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    OK, wow! Just read through all of last night's portion of the development forum (all 20 pages or so of it!) They fixed a lot last night, including the USB issue.

    So far issues that still remain (that I have seen in the development forum):

    alt-lock doesn't work
    alt-tilde (above tab) doesn't work
    Some themes not working
    Can't change software keyboards (i.e. Swype, thumb keyboard, etc.)

    So far that is all that has been reported as bugs in the latest build. None of those are deal killers to me (alt-lock would be the most annoying to me of the ones listed,) so I may have to flash it sooner than I expected. There may be more issues that haven't been reported yet though...
  9. duyna
    Offline

    duyna Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    South of Boston
    my issue is it doesnt boot in after sbf and loading rom as usual it gets stuck at the logo screen. I already clear data and cache and it still wont boot. Any tips here?
  10. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    Have you tried to just reboot a few times? Make sure to wait a few minutes between each boot. The first boot may take a long time. If that doesn't work, try to get into recovery and clear cache/data again. If it still doesn't boot after another wipe, you may need to sbf again.
  11. jmpx55x
    Offline

    jmpx55x New Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When you get into the default recovery factory reset it to that's what I did then it booted.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  12. duyna
    Offline

    duyna Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    South of Boston
    taking too long I didnt wait more than 10 minutes i have sbf three times and when i clear data in stock recovery it still doesnt boot...
  13. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    I just read this in the development forum...

    "MAKE SURE you have bootloader D2.35 when you get to the loading screen. Should be the second line of text. If it says D2.37, find the .sbf for D2.35, flash that, then sbf to 2.3.320. "

    "If anyone else needs the D2.35 bootloader SBF file, its at http://android.smccloud.com/SBF/"

    hope that helps!
  14. duyna
    Offline

    duyna Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    South of Boston
    On d2.37 now no way to downgrade to 2.35?

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  15. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    The link that I posted in my last post is an sbf file that will get you back to 2.35. Once you are on 2.35 you can use the 2.3.320 sbf file to get back to normal. So you will need to sbf twice before your phone is usable again.
  16. d4dEf@c@
    Offline

    d4dEf@c@ New Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    636
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado
    If I had nand from stock, could it be used to recover from a gb rom?

    Updated from my GingerHoney LGBD2 @ 1.2 GHz
  17. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    Use the 2.3.320 sbf file to get back to get back to stock from a GB ROM. Unless you find that you have D2.37, then you have to go to D2.35 first, as I directed duyna to do.
  18. d4dEf@c@
    Offline

    d4dEf@c@ New Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    636
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado
    And that's the version of the bootloader? I'm assuming earlier in the thread we have instructs to check bootloader?

    Updated from my GingerHoney LGBD2 @ 1.2 GHz
  19. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    Yes, when you load the bootloader the 2nd line will say either D2.35 or D2.37.
  20. havens1515
    Offline

    havens1515 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    612
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    Just to warn you... you may want to make sure that the sbf files downloaded correctly too. I just DLed the D2.35 sbf and it was 120kB. I'm pretty sure it's supposed to be larger than that.

    The 2.3.320 sbf is 241MB by the looks of it, so I'm thinking the other one should be of similar size, but I'm not sure.
Search tags for this page
atrix cyanogen boot stuck after motorola logo
,

cyanogen mod

,
samsung centura other people cant hear me