custom CW recovery is out

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by doug piston, Jun 23, 2010.

  1. opengeo

    opengeo Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +0
    As someone noted above, HTC sync needs to be uninstalled, or I guess disabled, in order for this work. Disabling it didn't do the trick for me, I needed to uninstall.
     
  2. Lynx

    Lynx Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I will try that out now, I was doing it on my mac and it didnt have HTC Sync installed. I am on my work PC now and it does have HTC Sync so I will uninstall it and try again. Will keep you posted!

    Edit: Worked good now :)
     
    #14 Lynx, Jun 24, 2010
    Last edited: Jun 24, 2010
  3. sdorn

    sdorn Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I used my mac as well and it was super easy. No drivers to install or worry about, just download the tool and run it, plug in phone when prompted, and the app took care of the rest. Highly recommend using a mac for this if you've got one lying around.
     
  4. Lynx

    Lynx Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ya I agree, my problem was that I had it on HTC Sync on plug-in for the phone instead of having it on charge only.
     
  5. Weapondrift

    Weapondrift Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    St. Simons Island, GA
    Ratings:
    +0
    Would someone be so kind as to either link me or explain to me what exactly "recovery" does.

    ....anyone????
     
    #17 Weapondrift, Jun 25, 2010
    Last edited: Jul 1, 2010
  6. Acid7711

    Acid7711 Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago, IL
    Ratings:
    +0
    This thing is completely badass.

    Windows, Linux, AND OSX?! Freaking awesome!

    I've found it works best rooting under windows, and using this under OSX. I guess it's whatever works for most people, this is awesome. Amazing work!!!
     
  7. dnoyeb

    dnoyeb New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That's exactly what I did with 4 phones so far.... root in windows and apply the reflash via mac. works like a champ.

    only weird thing i've noticed is that the windows version includes clockwork 2.0.1.0 vs the mac version pushes 2.0.0.7.

    not sure if there is a big enough difference to worry bout at this time though.
     
  8. doug piston

    doug piston Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,204
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4
    koush and the unrevoked folks have done us a favor and updated this to the newest clockwork recovery version. keep in mind this is the only method as of now to update the recovery. flashing a new recovery through clockwork mod is only temporary and does not stick.

    the link to xda with some more indepth instructions
    Unrevoked team: Recovery reflash tool (updated!) - xda-developers

    please enjoy and thank the developers.
     
  9. jakemerrell

    jakemerrell Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Orem, UT
    Ratings:
    +0
    Having Trouble using the Tool

    I am having troubles using the tool I have my phone plugged in and I tell it to charge only and then nothing happens. I have rooted my phone with the 10 min root and I have uninstalled the HTC sync. It says something about usb debugging needs to be enabled how is that accomplished?
     
  10. doug piston

    doug piston Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,204
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4
    please go into settings and in the applications settings youll see development. click on that and you should then see a place to check usb debugging. click that.


    also if you dont know what usb debugging is i fear you may not even have root yet and the exe would not work for you at all. did you get into adb while in recovery yet?
     
  11. jakemerrell

    jakemerrell Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Orem, UT
    Ratings:
    +0
    No I have rooted and I just couldn't remember for the life of me where the debugging was. I know I have enabled it once before and I kept looking under connect to pc. Well thanks worked perfectly after I enabled usb debugging. Sorry still a noobie a guess!
     
  12. doug piston

    doug piston Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,204
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4
    no problem.
     
Search tags for this page
android rooting orem utah
,
cant find custom recovery in cw
,

cw revober

,
download cw revober
,
hack de custom cw
,
rezound verizon reboot team recovery 2013