Currently have DroidMod 1.0 and want to go to ESE53...

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by entraik, Mar 9, 2010.

  1. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    How would I go about doing this? Are there any tutorial videos or step by step instructions from going to droidmod to this new ese53? Droidmod made it extremely easy so I'm not familiar with any other methods. Any kind of help would be great. Thanks. :)
     
  2. natediddy1120

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    Download the nandroid of the ROM you want...

    Extract the ROM on your computer and put the new unzipped file into the nandroid folder on your sdcard.

    Turn off your phone.

    Hold x and the power button til the recovery screen comes up...

    Choose Wipe data/factory reset and then wipe cache partition

    Choose backup/restore

    Choose Advanced nandroid backup, and then select Choose backup

    Pick the ROM you just downloaded and choose perform restore

    Reboot :)
     
  3. KZIWarrior

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    Can't go wrong with Bugless Beast:
    [ROM] Bugless Beast V0.7 (ESE53 Beta) Theme Patcher Available! 3/8/10
    Steps in the first post but you should also spend some time here:
    Start Here | Root Your Droid

    Your position is the exact reason I personally do NOT recommend that method for beginners. After someone has an idea of what's going on and just wants a time saver than that's a different story (well, not really, doesn't really save much time)... but it limits users to essential knowledge of what's going on 'behind the scenes.'
     
  4. DROIDsys

    DROIDsys Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    KZI you beat me to the punch damnit lol. But I totally agree 100% with what your saying.
    To be honest, I do love how easy DroidMod has made it to root, add busybox, flash recovery ect. ect. As you said the major problem with this is if the person using the app doesn't really know whats going on and just relies on this magic app to do everything, when something goes wrong or when they want to change something, they go on forums like this one and people have to explain what they should already know.
    I'm sorry for this rant and It's not my intention to flame/troll you entraik, but switching between roms is really child's play. Ok I'll shut up now.
     
  5. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    so my phone is rooted at the moment with droid mod... i go back to stock.. and root again with dmupdater. Then in order... I do this (for bugless beast)?

    1.) Download
    http://androidoverdrive.com/pete/ESE53/V0.7/update.zip
    http://androidoverdrive.com/pete/ESE53/V0.7/BDS-20100308-0326.rar

    2.) Update.zip Installation Info & Instructions (No Data Loss):
    -Do not use if coming from a 2.0.1 ROM
    -Be sure to have signed into your Google account before installing
    -Update (if available) all of your apps before installing
    -Download update.zip
    -Place update.zip on the root of sdcard
    -Reboot into recovery
    -Install
    -Allow update.zip installation
    -Install /sdcard/update.zip (deprecated)
    -Enjoy!

    3.) Nandroid Backup Installation Instructions:
    -Update & backup any files you wish to restore, this will wipe /data
    -Extract the files from the archive using WinRAR or a similar program
    -Place the extracted folder (the ROM) into the "nandroid" folder on your sdcard
    -Reboot into recovery mode (hold the power and "x" button at the same time)
    -Wipe data/factory reset (do this twice!)
    -Wipe cache partition (do this twice!)
    -Backup/Restore
    -Advanced Nandroid Restore
    -Choose backup (select the ROM)
    -Perform Restore
    -Enjoy!
     
  6. DROIDsys

    DROIDsys Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    You don't need to go back to stock I don't believe. I didn't anyway.Don't worry about the update.zip method. Just do the nandroid method and make sure you make a nandroid backup before doing anything.
     
  7. natediddy1120

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    What I said in my above post was *literally* ALL you do
     
  8. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    if im on droidmod, wouldn't it just make a backup of droidmod rather then stock settings? ahhh im confused... so i should just follow the nandroid method and ill be fine?
     
  9. hydrogenman

    hydrogenman Guest

    Ratings:
    +0
    use Koush's cyanogen mod

    way better
     
  10. DROIDsys

    DROIDsys Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    Yes just do EXACTLY what natedaddy said. He summed it up perfectly. Also hydro I wouldn't suggest he uses that just because he would have to reflash a different recovery.
     
  11. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    what makes it better? just wondering
     
  12. natediddy1120

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    Don't worry about that ROM right now entraik...try Bugless Beast or Ultimate Droid, or Simply Stunning
     
  13. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I installed bugless beast 0.7.. one problem though.. i installed setcpu.. and the max is showing up as 550000 mhz. errr.?
     
  14. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hmm i read that i would need to flash a kernal in order to overclock with bugless beast.. how would i go about flashing AdamZ's low voltage kernal?
     
  15. entraik

    entraik New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ok flashed adamz's low voltage kernal.... have up to 100,000 mhz available for my max now. :)

    Also one more question.. if i wanted to go back to stock.. how would i do so? Thanks.