1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Cpu temp

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Pauliewalnutted, May 16, 2010.

  1. Pauliewalnutted
    Offline

    Pauliewalnutted New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you guys worry about the cpu being cooked? Especially those running bbv1.o? What is the highest temp the cpu should be running at? Thinking of moving down to the 800 kernal...

    Sent from my Droid using Tapatalk
  2. inconspicuous bandito
    Offline

    inconspicuous bandito New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Let me google that for you
  3. TedWilliams
    Offline

    TedWilliams New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Born in Cambridge, MA but now live in Portland, OR
    I wouldn't be too concerned. Unless you're cpu temp is constantly in the 120s, even when in standby/sleep. You could always try using a low voltage kernel. I guess it really all depends what you're currently using.
  4. verian
    Offline

    verian Guest

    I use set cpu profiles set them all. there is no point of having it maxed all the time. dial it back.

    for charging I drop to, 550
    sleep stand by, 550
    battery < 50, 550

    Honestly who needs their cpu to be running 1.25 when the phone is in your pocket. It helps with battery life a lot.
  5. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    BBv1.0 has a built in cpu scaler. You do not need SetCpu. I have the 1.0Ghz kernel installed and I've never seen it get over 111 degrees even while rapidly surfing graphics intense sites. In fact, I've quit using Temp Monitor. Using BBv1.0 has allowed me to stop using SetCpu and Temp Monitor. :)
  6. Pauliewalnutted
    Offline

    Pauliewalnutted New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was thinking the same thing, until I randomly downloaded tempmonitor and saw the temp at 120f for like 30min straight, and all I was using was tapatalk and dolphin browser...now I dunno what to think


    Sent from my Droid using Tapatalk
  7. Larkitect
    Offline

    Larkitect New Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    have you tried a different kernel? i'm running pete's latest 1.0 ROM with a 1.2GHz p3 kernel. even though he says to run the bekit kernels, i've not had a problem with the p3 kernel and it's the only kernel i've used since installing the ROM. i idle at 25c and under heavy load it hovers between 40c and 45c. and i still use setcpu to make sure the cpu doesn't get carried away (>50c).
  8. gotta have that funk
    Offline

    gotta have that funk New Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    870
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i never let mine go above 40 C...i just stop using it for a minute or 2 and let it get back down into the 20s.