Cpu speeds and charging

Discussion in 'LithiumMod' started by foxdog, Aug 5, 2010.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Any time I'm charging my cpu will not drop below 500, even with a setcpu profile for charging it wont change. Is there something built into the rom that sets this? And is there a way to change it? It takes forever to charge because of this.

    Btw I'm on lithium mod, kangerade strawberry red theme p3 lv 900, 250 = low
  2. baniels
    Offline

    baniels Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    52556
    Ratings:
    +0
    I don't have setCPU installed at the moment so I can't check this. Is there a higher priority profile that could be overriding your charging profile?

  3. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Only profile I really use is screen off. I made a charging/full profile with 100% priority to see if that would bring it down below 500 but it didn't
  4. seang
    Offline

    seang Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    312
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i usually set mine to 600 for charging. i just changed it to 400, and it worked.
  5. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Your using setcpu right? What kernel?
  6. seang
    Offline

    seang Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    312
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Kernels for (Froyo) Android 2.2 Only *Low Voltage*

    1000 = 125/400/500/600/800/900/1000

  7. RoyR80
    Offline

    RoyR80 Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Detroit, MI
    Ratings:
    +0
    Fox,
    I've had this happen before. i read somewhere that when charging, the fone defaults to the 3rd setting in ur kernel? after i got rid of SU 2.2.2. and reinstalled chevy's kernel (after he fixed em, a couple days ago) problem solved. i can charge down to 125......
  8. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    O ok, I thought it might have something to do with the kernel, I heard p3 updated their kernels too, I downloaded a fresh one and have installed it and are waiting to get home to charge/test it out. Thanks for the info.
  9. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    Did updating the Super User work? Mine is doing the exact same thing on Slayher (goes to 500 MHz) and Chevy's newest kernels (goes to 700MHz). I noticed it while on SS4.7 and current ROM didn't change it. Didn't notice it on any of the 9475796437 other ROMs I've had. Haha!
  10. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    someone was telling me that android defalts to the third slot of the kernel when charging, ive tryed a bunch of roms and kernels sense i noticed and thay all do it. i think its a froyo thing.
  11. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    Kinda odd...thanks though!!
  12. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    yea no problem, i was actuly reading this thread a bit more and relized that i got that from a earlyer post in this thread lol. it still dose it for me tho so bananas :icon_ banana:
  13. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    I wasn't going to say anything...haha!!
  14. foxdog
    Offline

    foxdog Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Actually I just checked and it's not doing it now. I'm on cyanogenmod 6.0.0 kernel that came with it so... i have no idea whats the deal. Maby it was my cheep charger. It crapped out so im charging via usb to ps3 lol
  15. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    Interesting. I have dl'd CM 6 but haven't installed it yet because it seems like alot of people are having issues with it.