Conflicting reports about Droid hands free BT

Discussion in 'Motorola Droid' started by mjp81, Jan 26, 2010.

  1. mjp81

    mjp81 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Rochester, NY
    Ratings:
    +0
    Multiple people at Verizon told me that the Droid does indeed have hands free dialing on bluetooth, provided you buy a high end earpiece. Yet since the launch all I've ever heard is that this function wasn't available on the Droid. I don't have BT myself and probably won't need it, but I would like to know what the real deal is.
     
  2. takeshi

    takeshi Silver Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    "High end" isn't really relevant. The BT headset has to have built-in voice dialing. IIRC this is addressed in many threads.
     
  3. BhamItGeek

    BhamItGeek Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Birmingham, Alabama
    Ratings:
    +1
    Thats the one best thing about my Microsoft Sync system in my Milan..It does voice dial without pushing any buttons...it answers the phone...It does it all.
     
  4. smcannon

    smcannon New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I just bought the new Jawbone Icon. Sweet device, but it doesn't do hands free dialing.
     
  5. Barkleyfan

    Barkleyfan Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    292
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Midwest
    Ratings:
    +9
    My S305 stereo headset isn't very high-end, but it does last number dialed. No dice on the voice-dial tho.
     
  6. s3v3n0ut

    s3v3n0ut New Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Waukesha, WI
    Ratings:
    +0
    I have the Moto T505 which I believe is still their best BT car adapter. Beng moto I thought it should work perfectly with the droid. Unfortunately it works as well as any other BT voice device, no voice dial. I still can't believe they went to production without this. The Razr was one of the first BT phones and it had full BT voice functionality. The fact it's missing this feature is just sad.
     
  7. KZIWarrior

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    Shows how poorly trained (or corrupt) many sales people are. Voice dialing is handled on the handset end (though the BT device does have to support it)... and as of now Android (at least the 2.01 that we currently have) does not support BT voice dialing. It's a known failure that they have been working on. The sales rep is just trying to make his quota... but a good headset is always a good investment (and you will need/want one that supports voice dialing in case Google ever gets it right).
     
  8. BhamItGeek

    BhamItGeek Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Birmingham, Alabama
    Ratings:
    +1
    I guess that does it...EVERYONE go get a FORD with SYNC... works like a champ...tell it to dial a specific contact and presto it dials... if I want it to dial a phone number not in address book. then i tell it to dial number.

    WOrks like a champ
     
  9. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    Blue Ant Q1. Handsfree dialing answer for the Droid.
     
  10. Ken_photo

    Ken_photo Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    How does that work? I have the headset and haven't noticed how to do that.
     
  11. KZIWarrior

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    Most BT headsets will auto-dial the last number with either a double-press of the call/action button or a short press-and-hold. Check the manual for your device (but almost all of them are a quick double-press).
     
  12. Barkleyfan

    Barkleyfan Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    292
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Midwest
    Ratings:
    +9
    Hold down the call button for a second or two until it beeps. Look at your phone, and it should be dialing the last number you dialed. Works for me anyways. I'd be ultra stoked if they got the voice dialing working too.