CM7 RC4 - No BT Dialer Voice

Discussion in 'Cyanogenmod' started by RW-1, Apr 6, 2011.

  1. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Hi,

    Motor H710 headset.

    No "Speak now" voice heard when initiating a call, though if I quit I'll hear "goodbye" thru the speaker.

    If I missed a setting to enable, please let me know, original this has been fixed on the nightly builds, I might try flashing that over.

    Thanks!
  2. dkelly701
    Offline

    dkelly701 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have the same issue. Tried Liquid and same exact thing so I switched back to CM7 RC4.
  3. tjk629
    Offline

    tjk629 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    0
    This is a known issues across ALL GB ROMs.
  4. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Wrong.

    Pete's GPA builds have it working just fine... and they are pure GB.

    I'll be happy to get his fix made for it if need be.
  5. tjk629
    Offline

    tjk629 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    0
    Odd. I'm running his 14 build and it doesn't work for me.
  6. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    Go to the boards for 14, a later corrected version was uploaded, or you can get GPA15 beta, latest released yesterday and it does function.

    I know this because in an earlier build fo 15 it broke again, and we worked with Pete to get it back.

    http://wonderly.com/bb/DROID/ROM/BETA/
  7. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    Absolutely correct.

    There is no such thing as pure GB for the Motorola A855, so are you absolutely and completely sure of this fact? On the other hand, if you have the ability to 'port' this fix to all other (or even CM7) as you state, please do. No, really, I REALLY want this fix as do many others, so if you can, please do. I've tried.

    Otherwise, since GB is pretty much only a new 'look' with hardly if any new features (other than the much more aggressive memory handling which again puts it in it's 'pure' form out of reach for the A855), I'm going to call Pete's GPA roms more of what he started with. Cut and paste. Since BT dialing worked with Froyo, all Pete (or I if I wanted to) would have to do is modify the build.prop, framework-res.apk, SystemUI.apk and _maybe_ one or two other files to _make_ someone believe that they had 'pure' GB running on their Motorola A855 phone for which the specifications of REAL Gingerbread is well known NOT to work.
  8. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    If that's the case then CM will need to do the same thing Pete has done, if they can.

    Pete's rom is AOSP source with mods, the same as everyone else, it is what you would get from moto if they were going to give it to you OTA.

    Real or not, my belief it is an issue with one of the voice libraries needed for that dialer.

    I will email Pete himself an get his answer on that ROM.
  9. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Wow teddy, don't you think you overreacted a bit...? Why would it be such a bad thing if Pete did in fact did have a gingerbread rom with this working? Is it just such an unbelievable accomplishment? Seem to be acting a little high and mighty here.
  10. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    He was, but ignored that part of it.

    The issue likely will be in libaudio ...
  11. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    I realize that Pete has a huge and loyal fan base, he always has since his very beginning over at the old alldroid.org. I remember his first roms being just a nandroid backup from his phone done with SPRecovery that you then used SPRecovery to install as a restore. I am just putting out the possiblity that he may be building from froyo source and putting enough ginberbread elements/edits into it to call it a gb rom. But I am sure I am wrong. I just wonder why his is the only gb rom with this feature working.

    Anyways RW-1, if you do know how we can get it to work for CM7 as you hinted you could, please do and share with us.

    Thank you.
  12. SnoDrtRider
    Offline

    SnoDrtRider Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    573
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Jersey & Tug Hill, New York
  13. icculusX
    Offline

    icculusX Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    The Moon
    Yea VLINGO is where it's at... seriously Google's Voice Dialer is terrible...
  14. gertman
    Offline

    gertman New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It was one of the few things that worked on my phone with Project Elit's GB ROM. Now I have CM7R4 and no voice for you!! :(
  15. RW-1
    Offline

    RW-1 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nazareth, PA
    I've never said I had to solution, just that it appeared to me that the GPA builds had it working.

    I'm not going to debate what is pure GB or not, if it can't be done with GB files, then why not just port over the files that would allow it to function and call it done?

    What I fould from Pete was that the voice broke on one build when trying to build libaudio from source. To just get it working for the build he used to libaudio from FRG83G.

    Now if that is all that is needed, I would like to think that the team over at CM would consider that.

    I'm only loyal to what works for me, I know Pete builds from source, one of the reasons there was such a delay in seeing the "stock" GB GPA builds to begin with. Everyone else came out with froyo/GB modded ROMS, and a couple of months later, here we were, 2.3.3. . .

    I believe we have a misunderstanding here on when I said Pure, let me rephrase it to be built from source. I feel I can say with certainty that unless it was something such as the BT that it just would not work, everything else came from 2.3.3 itself.

    And if not, then at least by knowing what needed to be replaced in the ROM to get it working narrows down what needs to be looked at (libaudio)

    In the meantime I may go back to CM #36 from #38 because in daylight the auto brightness seems really wonked ...
Similar Threads
  1. kunak83
    Replies:
    1
    Views:
    726
  2. TJSIII
    Replies:
    1
    Views:
    2,114
  3. csimo
    Replies:
    2
    Views:
    1,969
  4. tjk629
    Replies:
    9
    Views:
    2,309
  5. iWordplay
    Replies:
    2
    Views:
    1,463
Loading...
Search tags for this page
cm7 bluetooth voice dial
,
cyanogenmod 7 voice commands
,
fix blutooth cm7 rc4
,
motosliver voice gs3
,
no bluetooth voice command cm7
,

vlingo motorcycle