CM7 account sync

Discussion in 'Cyanogenmod' started by Z'mnypit, Jan 14, 2011.

  1. Z'mnypit

    Z'mnypit New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Alabama
    Ratings:
    +0
    Has anyone had problems with the account sync using CM7? When you click account sync, add account it doesnt give you an option to chose say gmail etc. If I type all my account info in using my gmail its unable to establish a connection
     
  2. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Are you trying to the native email app to retrieve your Gmail? The Gmail app will do a much better job of that as it uses push and the emails will be "pushed" to the phone as soon as they hit the Google servers.
     
  3. Z'mnypit

    Z'mnypit New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Alabama
    Ratings:
    +0
    I was trying to sync it so I could pull the market up and use Titanium
     
    Last edited: Jan 14, 2011
  4. Bear in NM

    Bear in NM Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,389
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    Did you install the gapps package when you installed 7? If not, you are not gonna have anything google. There is a work around to get titanium onto the phone or other market things, involving adb pusing.

    Craig
     
  5. MikeMasso

    MikeMasso Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Ratings:
    +0
    I have gapps on CM7 but I cleared data before installing. I was having that problem before with it though I could only sync to Microsoft Exchange, I believe it was.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  6. Z'mnypit

    Z'mnypit New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Alabama
    Ratings:
    +0
    Same here. Excahnge is my only option. I can only see Titanium under folders. Ill re-read and give it one more shot
     
  7. MikeMasso

    MikeMasso Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Ratings:
    +0
    Well the only way I've found how to sign in to google would be through gapps or after data wipe. The only other problems I'm having are that the camera will not open, random reboots, and my 3g randomly crashes, but I guess it could be expected.
     
  8. tnronin

    tnronin Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    WTF? I knew nothing about gapps. I ABSOLUTELY need to be synched with gmail for my apps and calendar functions. please help so I can get to the market. I'm lost. I took it for granted I wouldn't have to worry about that. I left BB because this was supposed to be more stable. Dang it.
     
  9. Bear in NM

    Bear in NM Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,389
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    Tn,

    The google apps are listed on the first page (op) as a download. Unfortunately as these are nightly builds and not considered stable (although they are for most) there are no flashing instuctions or steps. It is assumed the user is somewhat advanced or familiar with CM roms.

    And back to the OP, I just went through a complete wipe and reinstall of 36 today. It seems from my experience that with regard to Gapps and accounts it is either best to go complete market reinstall, or complete Titanium. And I am having better success with 3g rather than wifi. It seems if I try the four corner touch to bypass initial setup, my market gets borked. No auto install, and only paid apps showing. The interfacing of gapps with CM7 (GB?) seems tenuous at best, and very process oriented with regards to specific steps.

    Craig
     
  10. tnronin

    tnronin Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Craig, I must be an idiot, two degrees etc and I still don't get it. I don't know what (op) means AND I find NOTHING that says this is what you need to do to synch your google account, and how to get the market up and running so I can get back up to speed. If I could reset to stock at that point I would.

    As it is now, my clockwork will reboot me in the middle of moving around in recovery and I get "sd card not mounted" when I try other actions.

    ETA: I have finally made it back to Buggy Beast. I'll live with it until I can get one of my students to help me.
     
    Last edited: Feb 13, 2011
  11. Bear in NM

    Bear in NM Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,389
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    Tn,

    As you are a teacher then you know idiot is the wrong term. Uniformed, uneducated about the task at hand, none make you an idiot.

    OP is either original post (or poster), and you will find instructions for installing stable roms at whatever sorce you are using. The op of the rom will have installation instructions or a link to them. These GB roms (everyone's) are all very experimental, and the Cyanogen are that as well. If you find the link for the official last stable froyo for CM 6.1.2, you will find instructions.

    If you need for your phone to be a daily driver, meaning it has to work (for work or play) than all of the GB roms carry risk. As long as you understand recovery for your phone, how to get there, how to backup your stable phone and restore back to it the risk of testing is minimal. None of this makes you an idiot.

    Now if you hand your phone to one of your students and say "I want that on this, and I don't care what you have to do or even care to see what you do", well, then..........Good luck,

    Craig
     
  12. tnronin

    tnronin Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thank you Craig. I did indeed install 6.1.2, BUT I have no marketplace from which to download the apps and install them. Thanks for you assistance, I'll just have to deal with it. Too bad I had high hope for cynogenmod.
     
  13. Bear in NM

    Bear in NM Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,389
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    Tn,

    Here is the link to the FAQ post on the cyanogenmod forum, in Motorola Android, Stable release. It did seem to me to be easier to find way back when, but you are correct, unless you have a bit of backround on CM in general, it is not super easy to find the info.

    Hope that helps.

    Craig

    Official Faq: Read First! - CyanogenMod Forum
     
  14. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    All you have to do is flash Google apps after you flash the rom and it'll work perfectly fine for you. Also, I think people trying to help you counts as support :). Hope it works out for you Tn

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  15. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Please understand that this is your own doing and not the fault of cyanogenmod in any way, shape, or form.

    Not trying to be rude, but you've had 2-3 posts with the same sort "blame the other guy" attitude, when it is you :-/

    Flash Google Apps and you will be cured of all issues.

    http://www.droidforums.net/forum/cyanogenmod/38415-official-f-q-cyanogenmod.html

    It is clear as day in this very forum.

     
    Last edited: Feb 13, 2011
Search tags for this page
add google account cm7
,

add google account to cm7

,
cm7 accounts sync
,

cm7 add google account

,
cm7 google account setup
,
cyanogenmod account sync
,
google account sync cm7
,
how to add gmail account to cm7
,
how to add google account in cm7
,
how to add google account on cm7