Chrome remote desktop app

Discussion in 'Android News' started by pc747, Apr 16, 2014.

  1. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,531
    Likes Received:
    1,057
    Trophy Points:
    113
    uploadfromtaptalk1397673471994.jpg

    Google released in the play store their remote desktop app.
    The app will allow you to securely access your desktop from any tablet or phone. Will this be an app you find useful in your everyday life or is this too little to late?

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.chromeremotedesktop
    3 people like this.
  2. dezymond
    Online

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,783
    Likes Received:
    575
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Bay Area, California
    I've used Splashtop in the past and liked it, but that always required me to keep my PC on (I've always turned it off or put it into standby/hibernation when not in use). A few times it was helpful, but overall I've used it less and less because of what our phones can do. Glad to see Google released a remote desktop app though, may install just to give it a try.
  3. CJM
    Offline

    CJM Developer Relations Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    9,352
    Likes Received:
    545
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    I'm pretty sure we'll use it, I know I will. I recently got a co-worker to install the Chrome browser on his work laptop. We've been using an app by Autodesk & Dropbox to access drawing from Autocad in the field. But there have been times where he forgot to upload files to Dropbox, so we couldn't access drawing remotely. Curious to see if this app will help

    Tapped from a Nexus
    1 person likes this.
  4. CJM
    Offline

    CJM Developer Relations Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    9,352
    Likes Received:
    545
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    I've used Splashtop too. But it was hard for me to connect unless I was using wifi. This seems easier, but does require your pc to stay on
  5. johnomaz
    Offline

    johnomaz Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    241
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Central Valley, California
    I tried it after LogMeIn removed their free access. I didn't like it. Splashtop isn't bad but I decided to go with Microsoft's built in Remote Desktop. It is faster than any other remote app I've found and all I had to do was forward port 3389 in my router to my desktop and enable it in Windows.