Chill out Memory Manager

Discussion in 'Bugless' started by Anneal, Jun 23, 2010.

  1. Anneal

    Anneal New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hey does anyone know of a way to tune down or kill the way Pete manages memory in 0.21. I know he has it so that there is 100mb free on boot and 50mb free at all times. Which is nice but I am so sick of having my launcher reload every icon/widget when I exit any program. I feel like I am waisting more time waiting for this than any low memory induced slowness could of thrown my way. I am currently on BB0.21 my launcher is ADW, but I had the same problem with Helix, and the default launcher. Thanks in advance either way,
    Brad
     
  2. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,959
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    I use LauncherPro so this answer may not be applicable, but I can do menu/preferences/general settings/Keep in Memory and it will not be shut down. That means it will not have to reload widgets, icons, etc. Is there not such a thing available on ADW?
     
  3. wustehase

    wustehase Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'd like to know this as well, the whole redraw thing is driving me nuts.
     
  4. wustehase

    wustehase Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    And no, ADW doesn't (appear to) have a keep in memory option.
     
  5. Anneal

    Anneal New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I should of started with launcher pro, but now I am addicted to having more than 4x4 space per screen. If it gets too annoying I will try launcher because they both work with pure messenger. Only thing that makes me pause is remembering having the same problem with home++ a wile back. They did have that option to keep in memory, but I would still have the problem.
     
  6. superglen99

    superglen99 Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Auburn,WA
    Ratings:
    +0
    Keep launcher in memory is an option in spare parts which comes with the rom
     
  7. wustehase

    wustehase Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I don't see an option for that at all.
     
  8. dwagner88

    dwagner88 Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    369
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chattanooga, TN
    Ratings:
    +0
    I have this option checked on launcherpro. It still shuts down during phone calls. When I press home after a call, it takes around 5 seconds to load up. Really driving me crazy. And it never happened on bb1.1
     
  9. Asperity

    Asperity Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The newest update for ADW (0.8.7) has a System Persistent setting.
     
  10. wustehase

    wustehase Member

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Awesome. Thank you so much for pointing that out. I'da been without it till an update notice showed up. I was very close to rolling back roms.
     
  11. Anneal

    Anneal New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Did that come out today? If so what are the odds? Is there anything else anyone wants? Maybe if I start a thread about that it will come to be :icon_eek: Thanks to everyone for their suggestions hopefully this update with persistent checked will stop the only annoyance I have had with BB 0.21. Well besides the reset shortcuts that I would hit every time I took it out of my holster, but I found a patch someone made to switch it to keyboard keys.
     
  12. chevycam94

    chevycam94 SteelDroid ROM / Cortex ROM Developer
    Developer

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,616
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    108
    Location:
    Central Ohio
    Ratings:
    +222
    Current Phone Model:
    Nexus 6P, VZW Note Edge, D1

    Yeah, I dont see one either. I do however, remember on a previous version, or another ROM, dont remember which, but I DID see that option somewhere in spare parts. Not on BB v0.2.1 though.