Chevy Kernals on MIUI

Discussion in 'Team D1-MIUI' started by LewD1, Jul 24, 2011.

  1. LewD1
    Offline

    LewD1 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    New to MIUI (coming from Chevyno1 SS) been using it for almost a week and I'm loving it.

    I've read here on the forum that Chevy Kernals work with MIUI, but I am new to flashing Kernals. I have one saved on my sd.

    My question is, how do I flash and apply it? The stock 800mhz Kernal is a little too slow for my taste and was hoping to speed up MIUI so I can enjoy it even more.
  2. DROOIID
    Offline

    DROOIID New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lincoln, NE
    Just flash it in recovery like a regular rom. I hear the medium voltage kernels work the best.
  3. LewD1
    Offline

    LewD1 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried flashing it in recovery and it said it completed. I try reboot and it wont go past the M. I've tired wiping data cache, but the only way i can get back is to flash the MIUI rom. Is the kernal suppose to show up under phone info if it is successfully loaded?


    EDIT: got it working after battery pull.
  4. chewy74
    Offline

    chewy74 New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    1,352
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    the medV ran too hot for me...uLV has always been good to my phone and i have the 1100mhz

    i switch between that and deprimed tweaked to 1100mhz
  5. Trigger
    Offline

    Trigger New Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Livingston, TX
    I'm also extremely new to MIUI.US, I just flashed it today. I also flashed the Chevy LV 1100mhz kernel because I wanted a little more snap out of my MIUI.US. Is there a way to change the overclock settings from the ROM itself or do we just have to use SetCPU?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  6. nu2droid
    Offline

    nu2droid Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    419
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    See avatar
    I believe you are going to have to use a third party app.
    Setcpu didnt work for me, I downloaded "System Tuner" (free from the market) and it works real well.
  7. groovydeus
    Offline

    groovydeus New Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    39.8° N 84.2° W
    I use No Frills CPU Control. Does what you need.

    Sent from my Droid using DroidForums
  8. LewD1
    Offline

    LewD1 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm using droid overclock. Worth the 2 3 bucks or whatever it costs, especially for the profiles.
  9. danceswithbongs
    Offline

    danceswithbongs New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    1,040
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    A TeePee outside of Detroit
    SetCPU has worked for me and I have been rolling with Chevy 1100 mediums.
    No frills CPU also performs perfectly and is for the low low price of nada, but mind you, no frills.
    Me, I like frills, usually on one of my many fine suede jackets. I have many because the movie "Can't Buy Me Love" taught me that wine ruins suede. Nuff Said.

    I have to say this is probably best build to date. I do wonder what is behind the mysterious non-existent update that interrupts all automated recovery functions.

    Best work around has been power off, then x and power to boot into recovery. Not that the false update has caused issues but no need to be the unlucky first.

    walkin the walk while tappin the talk
    danceswithbongs
  10. DroidTank
    Offline

    DroidTank New Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm havin the same prob, i flashed the kernel in clockwork, but still can't everclock in setcpu/system tuner. flashed chevy 1.25, 1.2 tried both nothing is working
  11. metalspring
    Offline

    metalspring New Member

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,228
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    hermitage, pa
    A little off topic but you know you can get setcpu free, right? Its not "stealing" the app either...the developer has it posted free in xda forums...look in the steeldroid forum for the sticky free apks for everyone

    supercharged modified simply stunning 5.5 w/turbocharged 3g
    Chevyno1 ulv 1.25GHz w/ kickasskernel tweaks
    honeycomb 3D theme
    19.8 linpack score

    Edit: however, if you get the free version and really like it, please feel free to purchase it in the market to support the developer and you'll get automatic updates like normal apps installed from the market :)