Change to AT&T

Discussion in 'Android General Discussions' started by jor, Dec 30, 2010.

  1. jor
    Offline

    jor New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have an original Droid which I got when they were first sold by Verizon. Is it possible to use this phone with an AT&T account? Thanks.
    jor
  2. cpjr
    Offline

    cpjr New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta
    No. Verizon is CDMA, ATT is GSM. Totally different.
  3. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There is no SIM card so no it will not work on AT&T (GSM v. CDMA)
  4. jor
    Offline

    jor New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the info. I'm trying desperately to lower my cell phone bill. I have a Droid which I use very little - just a few calls, a few texts and an occasional internet access. I really just need a phone that does texting. Same with my wife. Right now our bill is $140 but our usage is really low. I find the Verizon site pretty confusing. We also have an iPad and do some RVing. Anyhow, I'll figure it out. Thanks.
    jor
  5. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Take a look at this: http://www.droidforums.net/forum/droid-news/95195-new-unlimited-plan-big-red.html

    Give them a call and see if you can save some money.
  6. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I believe you can change your data plan from the 29.99/mo unl. to ~$15/mo for 250mb or something around there and then additional charges for every mB over that.

    It might save you money initially but if you have an overage it's gonna hit you hard, it think it's somewhere around 1.99 per mB once you go over, it's absolutely insane.

    Another option it you can always get a regular phone and just keep the Droid for use on wifi.
  7. jor
    Offline

    jor New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks to you both. I'm looking into the 250 meg deal. Matter of fact, I'm trying now to figure what my average use would be. What's this on keeping the droid as a wifi? Would that mean I wouldn't have to have a data plan? Guess I better stop by the Verizon store to get this figured out. I was thinking about just giving the Droid to my daughter. Thanks.
    jor
  8. dankarlinski
    Online

    dankarlinski Guest

    the Droid should work just fine on wifi (of course no calls or texts tho)


    however, once you are out of wifi range, you are limited to whats already on the phone
  9. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    as dank stated, the phone (ie browser, market, any online games or apps) will work when connected to wi-fi.
    You can always set up Google Voice to make calls and/or texts over the internet :) (read carefully however as you can incur charges)

    ... and you can't get rid of the data plan completely and still keep ANY smartphone on VZW activated. At the very minimum you have to have the 250mb plan.
  10. Beka27
    Offline

    Beka27 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,467
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cleveland Ohio
    I believe it's a 150 mb plan for $15. (Unless they changed this and I missed it, which is possible.) If you could finagle an upgrade for you and your wife's lines, I wonder if they'd let you drop down to a feature phone. They're always giving those things away for free.
  11. plasma510
    Offline

    plasma510 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No but you can use it on sprint
    Verizon-CDMA
    Sprint-CDMA
    T-mobile-GSM
    ATT-GSM
  12. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,321
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Correct! $15 for 150mb. Be careful as just one KB over that will charge you another $15 for another 150MB and so on. AT&T gives you 200MB for $15 and 2GB for $25 with overage rates identical to ours (VZW). Is sacrificing coverage really worth $10 a month?
    The better question would be, where do you work? You may qualify for an ECPD (work discount). I'll be back at work tomorrow and can PM you the profile id and discounts.



    DroidForums junkie!!
  13. dankarlinski
    Online

    dankarlinski Guest




    i dont believe a droid phone was ever flashed to another carrier.... and it would be more of a hassle than what its worth
  14. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Plenty of them flashed to Cricket......
  15. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,444
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    48
    Damn you beat me to it. ;)

    Verizon just charges you for another 150Mb every time you go over so if you use 309Mb you get charged $45.

    I think you can flash the droid to MetroPCS as well.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  16. dankarlinski
    Online

    dankarlinski Guest



    looks like i need to read up on the technicalities :p
  17. icebluemale30
    Offline

    icebluemale30 New Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Brooklyn,NY
    There is a guide to flash the droid to metro PCS but i think its only for OG droid ! XDA has the guide i believe ?
  18. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,444
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    48
    The OP said that he has the OG Droid. So there should not be any problem.

    Sent from my Droid using DroidForums App
  19. icebluemale30
    Offline

    icebluemale30 New Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Brooklyn,NY
Search tags for this page
can a verizon droid x2 be flashed to att
,
can i change my verizon droid phone to at t
,
droid x2 att
,
droid x2 flashed to at&t
,

flash droid x to at&t

,
flash droid x verizon to att
,
flash verison droid x to at&t
,
how to change droid x2 to at&t
,

how to flash droid x to at&t

,
switch my droid razr over to att
,
verizon droid x2 att
,
verizon to att dorid 1