1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Casio commando recovery/boot mode?

Discussion in 'Casio G'zOne Commando' started by jared.witmer, Sep 4, 2011.

  1. jared.witmer
    Offline

    jared.witmer New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does ANYONE know how to boot into recovery or flash the stock OS for the commando? I'm working with a commando with some messed up software issues, and I absolutely have not been able to figure out how to boot into recovery, do a hard reset, etc... If casio truly neglected to include this ability, I'm appalled...
  2. droid2drummer
    Offline

    droid2drummer New Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ga...
    If anything else, dl quick reboot..or go into settings and then about phone and then under one of the settings (can't remember at the moment ) should give you the ability to factory reset...or google it? I'm not sure with your device...but if its android, it will have the ability...

    My D2 is miles ahead of me running Cm7GB(OTAkernel)
  3. jared.witmer
    Offline

    jared.witmer New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I posted about it under the rescue squad "other android devices(rooted)", but I can't get into my settings menu... Hoping for a combination of key presses during boot or something via computer/usb... thanks for responding though
  4. robertjglenn
    Offline

    robertjglenn New Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its a problem phone. I have one stuck in a bootloop that I have not been able to fix. I can force it into recovery with a computer by hooking it up, typing adb wait-for-device reboot recovery and then turning it on. Once in recovery I cannot do anything else. None of the menu items are selectable and no adb commands work. I am at a loss with this fickle device.
    Last edited: Sep 18, 2011
  5. cbreze
    Offline

    cbreze New Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    204
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bend, Oregon
    I read on a casio forum a few months back that there is no way by specific button combo to cause a hard reset. It can only be done thru the menu settings options. Which of course is hard to do if you can't access anything from a messed up commando. Never seen a phone that didn't have a button combo option of some sort. Massive fail on casio's part if you ask me.
Search tags for this page
boot casio commando recovery mode
,
casio c771 factory reset
,

casio c771 hard reset

,
casio commando factory reset
,

casio commando hard reset

,

casio commando recovery

,

casio commando recovery mode

,

casio commando reset

,

commando recovery mode

,
hard reset c771
,

hard reset casio c771

,

hard reset casio commando

,
how to reset casio commando
,
recovery mode casio commando
,
reset casio commando