1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Cant use phone.

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by seansdroid49, Apr 21, 2010.

  1. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey guys, I'm new here the name is Sean.

    Anyways tonight i was putting the cynagenmod rom on my phone because well i liked it. Well i followed a tutoriol on youtube and i got it put on. Thing is after it was all loaded up i had no market place or anything and everytime i try to do a facotry reset it takes me back to Rom manager boot instead of the yellow triangle. I dont know what to do. I need my phone. so im turning to you guys guys can anyone please help me and maybe point me in the right direction on how to get cynagen installed correctly on my phone i would much appreciate it.
  2. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    the problem is that you didnt get the googls apps with the ROM
    what recovery are you using SPRecovery or Clockwork?

    and do you have a back up of your ROM before you did the wipe?
  3. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I downloaded the free version of clockwork. But i think when i got the phone my buddy put sp on it. My friend is the one that rooted it and put dmupdater and everything on it. I saw this and it looked straight forwards so i tried it and ya im an idiot. thanks for helping me man.
  4. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I guess i thought all my stuff would come over iwth it to. LIke my set cpu and all that stuff none of my apps came over either and right now im oblivious.
  5. JCo352
    Offline

    JCo352 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Texas
    Do you have a back up?
  6. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    no problem..
    ok try this ..

    not to be rude but when explaining this im going to assume you have no idea what your doing.. just to keep things as easy for you as i can

    boot into recovery by holding the x key while powering up.. untill you see the motorola M go away,

    assuming you have CW recovery scroll down

    nandroid> (click camera key)
    Restore>
    choose the very last one there (if any)

    if not we need to re install a ROM how did you DL and install Cyan? through the ROM manager app?
  7. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I mounted my phone just now and went to to nandroid file and it says preinstall bds and some numbers. So i dont know if that means i do or not. I backed up before i did the cynagenmod but i think it got wiped off somehow.
  8. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    ok the numbers are dates and time of BU ex. 2010-04-21.22.57.12 means 21/4/2010 22:57:12
    choose the most recent or any one you know to be good
  9. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i followed this dudes vid. YouTube - motodroidlife's Channel

    Let me ask this. When i had DMupadter on my phone before all this is that the rom or just a downloader or what im trying to figure out what i had before and Starscream i'm doing the last one on the nandroid ill let you know what happens.
  10. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well if i choose a backup from my comp how will i load it. Just dragging it into the dcim part of the folder and then holding the x button down when i boot back up and select it. Or am i way off.
  11. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    I think you have clockwork recovery. if so your backup will be in the clockwork/backup folder. the nandroid thats on the root of your sdcard is for sprecovery. the backup there was created by dmupdater. it makes a backup for you when it flashes DM 1.0.
    theres a clockwork troubleshooting guide in my sig and that might help. has screen shots to guide you throught it.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Starscream you dont have like an instant messanger do you to walk me through this. Or is that against the rules on here to ask something like that.
  13. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok now after the restore what do i select on the screen
  14. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    ok i see you're new to messing with recoveries. unplug your phone. power off and then hold x and power on. that will get you into recovery. from there you can load the backup you made. if you use the preinstall you found from your pc it wont work. sprecovery and clockwork recovery are not compatible.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  15. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I already did a recovery or whatever it says restore complete i just dont know what to select from there.
  16. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    DMupdater is a ROM downloader and root helper..

    but it is for DroidMod ROM's not Cyanogen.. it is fine to use it to root but it will only DL DroidMod ROM's

    an app in the market called "ROM manager" is more or less FOR Cyanogen + has some other good ROM's you could try

    if the back up is on your PC things are a little bit diff.. im not sure what exactly you are trying to do there...

    did you get the nandroid BU to work from the recovery?
  17. seansdroid49
    Offline

    seansdroid49 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    am i supposed to reboot after the recovery starscream.
  18. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    if complete back out till reboot option and you're done.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  19. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    from there just reboot

    use power button to back out until you see the option to reboot than camera to select it
  20. starscream
    Offline

    starscream Decepticon Premium Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    if you have google talk you are free to im me

    ianhoyle7@gmail.com