Cant update Google goggles

Discussion in 'Bugless' started by searayman, May 6, 2010.

  1. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I want to use the new translation feature in google goggles but it does not work with bb 1.0
  2. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,345
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    try just deleting the app and then a fresh install

    worked with another app when i had BB
  3. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can not delete the app because when i am in marketplace it only shows :update" and "uninstall" is grayed out and can not be selected. I also looked under setting>applications with filter set to al and could not find it in that list...

    Any other suggestions?
  4. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anyone know?
  5. les017
    Offline

    les017 New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have same issue, but it only started after I flashed back to Smoked Glass 6 from BBV1. Additionally I used Root Explorer to delete a com.google.goggles file that I found in data/apps, which I had high hopes of I it working...but no dice.

    Any help or guidance would be appreciated
  6. peteralfonso
    Offline

    peteralfonso Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    844
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmm, since my ROM does not include Goggles I assume you have extra files left over causing your Market to think you still have it installed.

    Download "SQLite Editor Beta" from the market
    Open the app and navigate to the market
    Open the file titled assets.db
    Open the file titled assets10
    Edit this file to remove any traces of Goggles

    That should do the trick! May need a reboot or a couple minutes for the changes to register.
  7. hookerdj
    Offline

    hookerdj New Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    1,814
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pittsburgh
    hey pete i have a question im still using bb 1.0 and when i plug in my phone to my comp it doesnt automatically detect it is there something i can look into like asetting if i wanna connect i have to open up a window instead of it opening up itself. thanks
  8. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tried this but did not find anything related to goggles....
  9. peteralfonso
    Offline

    peteralfonso Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    844
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Then I would install it manually with Astro, etc.
  10. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    where can i download it other then the market to install with astro?
  11. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,345
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
  12. PseudoIdol
    Offline

    PseudoIdol New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    I am also having trouble with Goggles install after installing Smoked Glass 6. Originally it wouldn't update or uninstall. I removed the application from /system/app and the market sees it as not installed but subsequent installations fail. Even installing the apk through Astro is failing.