1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Can't mount SD via USB?

Discussion in 'ChevyNo1' started by Oxymoron, Jul 15, 2011.

  1. Oxymoron
    Offline

    Oxymoron New Member

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    First off, forgive me if this has been asked/addressed already.... but the search funtion in the app is almost useless. The results were seemingly unrelated to my query. Anyhow....

    Since flashing 5.4, I haven't attempted to mount my SD via USB until today... so I hadn't noticed this.

    I get no notification that it is even connected when plugged into the PC via USB. I toggled debugging a few times just to see if it made a difference, but it didn't.

    The PC definitely recognizes a device is plugged in, because I get the audible notification. I also get the USB icon in the notification bar when using Wired Tether (because I have the notification enabled in development settings).

    Anyone else experienced this, or resolved this?

    Again, apologies if this has been addressed... the tapatalk search is just terrible!

    *customized tapatalk signature*
  2. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,148
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    I've actually noticed this too, are you using the kernel that came with the ROM or a different one? I flashed the 1100mhz medium voltage kernel and it doesn't work for me. Don't know if it does with the stock kernel or not.
  3. Oxymoron
    Offline

    Oxymoron New Member

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm using the 1.1 Ghz LV kernel. Actually, I had a few heat issues when using any of the kernels from the 5/31 batch so I switched back to the 1.1 LV from the 3/24 batch.

    I know it worked on SS 5.3 because I used it. I can take the card out of the phone of course, but it's so much more convenient to just plug it into the computer.
  4. Oxymoron
    Offline

    Oxymoron New Member

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I eventually ended up formatting /system, /cache, and wiping dalvik. Then I re-flashed the the unthemed 5.4. I miss the animations. I'll flash back to themed when 5.5 drops.

    Everything is working well now :)

    *customized tapatalk signature*
  5. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,148
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Yeah same here, I'm running unthemed right now while using a "test theme" I got from someone on G+. When 5.5 comes out (which might actually be a while) I'll go right back to the themed version.