Cant Mount SD In recovery, please help.

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Sniper_5, Feb 21, 2011.

  1. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    Alright I'm running SS 5.0, when I first installed the ROM I set everything up (apps, settings etc.) and then made a backup. I recently decided to make a new backup so I could flash back to UD 2.5 and mess with the issues Im having on SS later. Now all of a sudden my SD card wont mount in recovery (clockwork). Any troubleshooting help is greatly appreciated! (Ive never had this issue before and have made several backups of SS and other ROM's before) To note: Ive never used RSDLite/SBF (ever) and Im running Linux Ubuntu 10.10 on my laptop (my only computer) Again, any help is appreciated!
     
  2. nornevrder

    nornevrder Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    Ratings:
    +0
    Try flashing spr in rom manager then flashing back it may take a few times for cw to unbreak. My wifes phone did that to me last night and I had a hell of a time getting a good flash but finally did. You can also try when booting in recover scroll around for a minute. What I like to do is hit install zip/choose zip/ then scroll if it freezes then the recovery is broken and it then will reboot. When the screen goes black hit x and hold it until you get back into recovery. Usually that will fix it for that time so you can go about doing what you are doing. What I have read is that if it takes longer then3-4 sec for rom mngr to say cw flash successful then it was a bad flash. Giver her a shot. Good luck and let us know how it goes.
     
  3. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    Flashed SPR then CWMR Error code I get when attempting to make the backup:
    Cant mount /sdcard
    E: Cant mount /dev/blcok/mmcblk0 (or /dev/blcok/mmcblk0p1) (invalid argument)
     
  4. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    Cant get past M logo with SPR flashed. I was hoping I could make a backup with that and flash my UD 2.5 then reflash CWMR and restore my backup. no suck luck :-(
     
  5. nornevrder

    nornevrder Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    Ratings:
    +0
    So r u using rom manager?
     
  6. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    Im using Rom manager to flash the recovery images, I boot directly into recovery (after shutting the phone off) to make backups etc.
     
  7. nornevrder

    nornevrder Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    Ratings:
    +0
    When in rom manger flash spr then flash back to cw without going into recovery. Like I said you may need to flash cw a few times. A good flash should only take 3-4 sec to say successful.
     
  8. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    yeah, Im working on my 5th flash from/to CW. Gonna boot into recover now and try again.
     
  9. nornevrder

    nornevrder Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    Ratings:
    +0
    Then if you can get into cw scroll around for a min to see if it is going to break. If it does hold x till it boots back into recovery then double check it. It should be ok for that one time.

    K let me know
     
  10. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    Still wont mount SD in recovery, scrolling around doesnt cause a reboot.
     
  11. nornevrder

    nornevrder Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Alaska
    Ratings:
    +0
    hmm I am going to do some searching around here. With my wifes last night I had to put it down for a little bit. Then when I was ready I rebooted the phone let it boot back up and flashed cw and it worked.
     
  12. Sniper_5

    Sniper_5 Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    485
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Manheim, PA
    Ratings:
    +0
    I wish I had windows atm so I could just use the program lol. Oh well, Im tempted to do a system wipe/restore but Im worried Ill still be on SS with that and Ill be back to square one on top of not being able to restore UD. lol
     
Search tags for this page

cant mount sdcard clockwordmod galaxy s

,

cant mount sd in recovery

,
cant mount sd s3
,
clockwork recovery can't mount sd i747
,
cw rm cant mount
,
rooted s3 cant mount sdcard in recovery
,
samsung galaxy s3 recovery unable to mount sdcard
,
samsung galaxy s duos clockwork recovery unable to mount sdc
,
unable to mount sd recovery rezound