Cant find recovery, cant root please help

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by bckcntryski36, Apr 11, 2011.

  1. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    Ok so when i try to boot my original droid into recovery mode (x+ power) I no longer get the option to go into recovery mode just a big ! mark. I used to have CW recovery and had it rooted but then i desided i was going to sell my phone unrooted so under the rom manager I just flashed the one that say return to stock images( non-root) now i want to root again and i have no idea how to rsd lite no longer detects my device so i cant flash 2.0.1 and root from there. I think the big problem is the fact i no longer have a recovery system. Please help. I have tried the rsd method and the wierd one with the terminal to root ( but i dont think i did that one right). also when i try to flash clockwork recovery on my system it says i need root access. Im very lost
  2. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    Why doesn't it recognize your phone?

    Check the first link in my signature.

    You have recovery. It's just stock recovery.

    Press volume up + camera to get there from the exclamation point.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  3. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    I have no idea why its not being recognized by rsd I have used it before just fine and I am running 2.2 OTA update. I have the drivers rsd 4.6 and windows 7 64 bit (rsd is in run as admin mode). I feel like I'm doing everything right but with no results. I willing to skype do you can see my screen if I have to. Thanks
  4. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    can you mount your sdcard and copy files properly our does it not do that either?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  5. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    no i can mount it just fine
  6. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    Did you try updating your drivers?

    Either that or use 4.8. 4.6 and 4.8 seem to be the best for D1.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  7. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    what drivers the motorola ones or my actual computers drivers?
  8. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    just an update: on rsd it finds my phone properly ( i think ) but when i add the sbf file i dont get anthing under the file properties list maybe this will help?
  9. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    file properties? you dont need anything but the correct sbf and the [start] button to allow you to click it.
  10. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    the start button is grayed out even when i have the phone and file loaded.
  11. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    Have you tried moving the file to C: or the rsdlite folder? or shortening the name of the sbf file?
  12. bckcntryski36
    Offline

    bckcntryski36 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Hampshire
    I GOT IT! it was the length of the file but then it said it failed with the error code looked it up and someone said to just try a different win7 machine and that was it apparently. Mine doesn't like rsd? touchy ol windows... thanks for stickin with me for the help guidot!
  13. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,352
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Massachusetts
    Glad you got it!