1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

cant figure out how to connect wifi, help

Discussion in 'Android General Discussions' started by ryandog24, Jan 28, 2010.

  1. ryandog24
    Offline

    ryandog24 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok so i got my new droid and im tryin to connect the wifi. i have a linksys router that i also have my wii connected to.. but for some reason i cant figure how to do the phone.. i type in my network key. changed to WPA. and then it asked for a wireless password.. im not sure wat this is but i entered wat i thought it could be and it accepted. but for some reason it goes to authenticating mode then just says disconnected. wat am i doing wrong?
  2. bigthinker
    Offline

    bigthinker New Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    USA
    Is the router secured or not? If Not, you should be able to go into:settings/wifi settings and you should actually see Lynksis listed there, click on it and it should connect...Hope this works.
  3. _33
    Offline

    _33 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    261
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    My router needed a firmware update. Wasn't sure what that was... but I downloaded it and installed it. Works great now!

    Everything else I have jumped right on (2 ps3's, wii, 3 laptops, desktop and a winmo phone) but the update got the Droid working.
  4. ryandog24
    Offline

    ryandog24 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well it stil shows a lock on top of the signal bar so I'm gussing that means its secure. So how do I un lock it. I can't even find the program on my computer to pull up. Bcuz I did that with a friends laptop when I first got the router.it found the laptop and we linkd it that way.I'm sure I'm missing something somewhere.
  5. Jonny Kansas
    Offline

    Jonny Kansas Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    2,686
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Go into network places on a computer already connected, and you should be able to get into the utility for the router to adjust settings.
  6. m21knight
    Offline

    m21knight New Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is a bug with Android that I have been totally frustrated with...when trying to connect to certan secured networks, android totaly freaks out. Here is what you should try: "Forget" the wireless network on your droid, Disable your network security on your router (if you can reduce the transmit power temporarly it will keep outsiders from accesing while you do this), Connect to the network on your Droid, check to make sure you have connectivity, disable your Droid wireless, re-enable your network security, re-enable your Droid wireless and connect to the network. This has worked for me pretty reliabily...let me know if it works.
Search tags for this page
cant connect my verizon motorola droid to my wifi
,
cant put password un for secure connection on wifi on droid
,
connecting droid to wifi droid
,

how to adjust prolink router for s4 wifi connect

,
i cant connect my s4 to wifi
,
motorola mb508 disconnected wifi
,
s4 connected to wifi but it says cant connect to network