Can't boot past the Motorola M. HELP please!

Discussion in 'Droid Rooted Help' started by ogdroid.....bricked, Nov 2, 2010.

  1. ogdroid.....bricked

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I rooted a few days ago using soup or root 2.06, and today tried loading a room with clockwork. I can still get to bootloaded everything checks out there. I can also still get into recovery but my backup is gone. What should I try next? any help would be GREATLY appreciated.

    I have also recently tried re installing the update.zip onto sd and its still going on as update.zip.zip

    This is def. a learning experience.

    I am running out of options, anyone know where i can find files that originally came on the SD somehow they have been completely wiped. Is there a way to fix this or is it a lost cause?
     
    #1 ogdroid.....bricked, Nov 2, 2010
    Last edited: Nov 2, 2010
  2. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Can't boot past the Motorola M

    I rooted my Droid using Soup or Root. I have superuser privileges but I cant boot into a different ROM. Every time I download a ROM it will get stuck at the M boot screen. Can anybody shed some light on my situation. The whole point of rooting is to be able to change ROMs and I cant. HELP!!!
     
  3. ogdroid.....bricked

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
  4. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Are you saying I need to rename the rom I downloaded to update.zip and this should solve my M loop prblem?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  5. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Renaming the downloaded file name did not fix the problem. I'm still stuck at the M bootloading screen. Are there any other suggestions?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  6. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,099
    Likes Received:
    1,273
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,396
    Twitter:
    jstaff79
    You said you were using clockwork recovery. You don't need to rename ROMs with clockwork. Just leave them as is. You may have had a bad download. Try a different ROM. Also, are you wiping data and cache before installing?

    Sent from somewhere...
     
  7. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have tried different ROMs and the results are the same. I did not have this issue before I upgraded to FRG22D 2.2. Yes, I have been wiping data & cache.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  8. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Tyrone are you using RM or SPR?
     
  9. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Im using RM

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  10. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Just checking do you have the premium version of RM?

    When you download a rom are you using wifi? If not, can you?

    Do the downloads appear to complete?
     
  11. Tyrone30

    Tyrone30 Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I do have the premium version. I always use wifi and the downloads are complete. Before upgrading to 2.2 I did not have this issue. I was using Easy Root to root my droid. After the upgrade I could not use Easy Root and I started using Soup & Root. Since then I've been having this problem.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  12. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12