Can't Answer Incomming Calls / Constantly dropping 3G?

Discussion in 'Liquid' started by shoot2scre, Feb 26, 2011.

  1. shoot2scre

    shoot2scre Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Love the ROM. Excellent work.

    I pretty much installed every GB ROM and Liquid was not only the most stable on my phone but also the most feature rich. I was a long time UD user but 3.0 gave me constant redraw and FC's on adw.launcher.


    My Issues:
    When I receive an incoming call, 75% of the time I will not be able to answer the phone. The incoming call screen will remain blank, or sometimes show me a picture, but not the "answer call slider". Even if I try swiping where the slider 'should be' I cannot answer calls.

    I seem to also get a lot of FC's on the phone.dialer when trying to place phone calls from the contacts list or from Contact shortcuts on my desktop.

    Running RZR's 1100mhz kernel. My normal kernel in Froyo was Chevy's ulv1.1 kernel.

    Anyone have any thoughts?
     
  2. geoff5093

    geoff5093 Senior Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,345
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Goffstown, NH
    Ratings:
    +29
    Do you have SetCPU or another CPU application that limits the speed or governor when the screen is off? If I have it set for powersave or the lowest speed, specifically 125MHz when the screen is off there is a long delay before the screen appears for me to see and answer a call.
     
  3. therealjudged

    therealjudged Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I've had the same issues with not being able to answer incoming calls... little trick that worked for me: hit the power button twice... shutting off the screen and turning it back on seems to bring the slider back. It's at least a work around until it gets fixed.
     
  4. shoot2scre

    shoot2scre Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I do have SetCPU on. My Screen Off profile is 400-400. So It shouldn't be the problem.

    The issue also occurs when my phone is on and running.

    Turning the screen off then back on does not fix the issue for me.

    As much as I loved the ROM I am back on UD 2.5 now.

    UD 3.0 gave me too many FC's using ADW.
    Project Elite, BB GB and SS5.0 - Were all missing too many features that I used on UD and Liquid (specifically the ability to change the LED notification lights for each app).

    None of the GB Roms seem to really be all that great. UD 2.5 is rock solid, good battery life, great features, and rarely FC's or freezes. I never ran LiquidFY, but considered giving it a shot to compare to UD 2.5.

    For now, I'm sticking with Froyo Roms.
     
  5. liquid0624

    liquid0624 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    584
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    This works fine and has been testing thoroughly on our end its not the ROM I assure you of that
     
  6. Big D

    Big D Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've been having a dropped 3G issue lately.

    Reboot is the only thing that fixes it.
     
  7. liquid0624

    liquid0624 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    584
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Did you guys using tibu by any chance ?
     
  8. Big D

    Big D Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    No sir.

    No Tibu.
     
  9. liquid0624

    liquid0624 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    584
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Any chance that your in a weak signal spot or something is interfering with your signal when this happens ?
     
  10. shoot2scre

    shoot2scre Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I did use TiBu, but I only restored apps.

    I did NOT use TiBu to restore any system apps or any of my personal data (texts, bluetooth/wifi settings).

    I did full wipe of cache/system/boot and davlik cache before I installed the ROM.
     
    Last edited: Mar 2, 2011
  11. DarwynZ

    DarwynZ Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Hollywood, MD
    Ratings:
    +0
    To add to the "phone" issues.. I am having a problem making calls that are NOT in my address book... for instance, I tried calling my local Ford dealership, and when I directly dialed the number and then hit the send button... it paused and then went back to the home screen.. I tried rebooting... same issue.. I did not use Tibu or anyother backup software for that matter.. straight up wipe/1.3/1.31 fresh installs as directed.. IF I dial a number from my contacts it works fine, and I added the dealership to my contacts and that worked fine..
     
  12. liquid0624

    liquid0624 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    584
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Reallly wierd issue but i will try to replicate it and fix it
     
  13. Pspjr13

    Pspjr13 New Member

    Joined:
    Feb 25, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    I am also having trouble answering calls most of the time. I usually have my phone on vibrate, and when I get a call I am able to answer but the phone never stops vibrating and usually goes to speakerphone automatically. After the call ends, my phone makes strange cackling/popping noises and my media player stops working if it was playing before. I have to reboot the phone.

    Outgoing calls are fine, although I have noticed 3g service loss post-call. Airplane mode and back reinstates it.

    Also, my phone seems to reboot itself fairly often when I leave the messaging app open and turn off the screen.

    I am running 1.31, and I'm sticking with it despite the glitches here and there!

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  14. thaDroidz

    thaDroidz Silver Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    2,058
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    113
    Location:
    neptune
    Ratings:
    +42
    what recovery are you guys using?
    in clockwork did you wipe like normal but then
    3) Go into the "partitions menu"
    4) Format "Boot"
    5) Format "System"

    I do this before every gingee flash if using clockwork.
    when using RZrecovery just wipe all takes care of it, but also when I go to install it asks to wipe so I go ahead and do it again.
    My phone is rock solid running 1.31

    I have even used TiBu to restore pandora, youtube and a few other non-critical apps that are actually in system app (I added them there)

    when I installed the 1.31 update Liquid talked me into wiping and flashing a fresh 1.3 reboot then flash the 1.31 on top.
     
Search tags for this page

adw launcher not able to answer calls

,

droid 4 dropping incoming calls

,

droid x2 can't answer calls

,

dropped calls with a855 droid