Cannot connect to PC

Discussion in 'HTC Droid Incredible 2' started by DarthHelix, May 16, 2011.

  1. DarthHelix
    Offline

    DarthHelix New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    New DINC2 owner. When I plug into my computer, nothing happens phone-side. No prompt as to what mode, etc. I tried setting the default to Disc and to ask everytime, to no avail.

    Any suggestions? I want to load some music files.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  2. robt7970
    Offline

    robt7970 New Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If u put a new rom on your phone, u might want to reboot it and use the flashing zip. Im not to much help cause I don't know the name...google how to root Dinc.


    Sorry

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  3. y0manda
    Offline

    y0manda New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    335
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I think the OP is referring that he isn't getting prompted to mount SD card when he plugs his devise into the computer through usb.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  4. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    I think he means that there is no usb connection tab in the notification bar (to switch from pc, to mass storage etc...)

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  5. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Is the phone coming up on the pc side? I think it should be in mass storage already, if so try dragging some music to the drive

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  6. gflam
    Offline

    gflam Developer Theme Developer Developer

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    1,883
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Jersey
    If u don't get it in the notification bar try a reboot or try mounting in terminal or recovery if u want to try in terminal let me know and i can get u the code but that would be last attempt i'd just give it a reboot and u should be fine or try in recovery

    Sent from my Droid using DroidForums
  7. DarthHelix
    Offline

    DarthHelix New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It shows up as a really small drive and asks to install the VCast software. The 16 gb SD card doesn't show up in Explorer. But the card works fine in the phone.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  8. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    So you open (my computer) and the phone drive is there but it's small? You should have the drive which is your sd. Try the reboot. Don't mind the vcast thing I'm guessing

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  9. CsonkaBear
    Offline

    CsonkaBear New Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SW OH.
    Slide down from top of screen to connect. Should offer charge only, mount as drive, etc, as options.
  10. roadrnnr2012
    Offline

    roadrnnr2012 New Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have the same problem. Sometimes I have to re- attach the USB cable several times before the SD card will show up as a drive on my PC.

    I have mine set to drive on phone also
  11. DarthHelix
    Offline

    DarthHelix New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That's the problem. It SHOULD do that, but it doesn't.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  12. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    You can try going to the moto site and dl the latest drivers and install them. It should work then (unless you already tried this)

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  13. roadrnnr2012
    Offline

    roadrnnr2012 New Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What would be the site?
  14. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    I forgot you have an incredible. I'm sure there is a way to download drivers on the htc site. You'll have to check. It sounds like a driver issue. Thats why the phone is not being read by the computer

    From my Liberated DROID2 at 1.25ghz
  15. DarthHelix
    Offline

    DarthHelix New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can't find any DINC2 drivers on either the HTC or VZW sites.

    Plugging the phone into the computer, even with JAB debug mode on causes a 5.6 MB CD drive to show up, asking to install the VCast software. But even VCast doesn't recognize a phone being plugged in.


    Sent from my ADR6350 using DroidForums
Search tags for this page
adr6350 can't use usb mass storage issues
,
can't connect droid incredible 2 to pc
,
drivers for htc incredible 2
,

droid incredible 2 drivers

,

droid incredible 2 drivers for pc

,
droid incredible 2 won't connect to pc
,
htc droid incredible 2 won't connect to pc
,
htc incredible 2 connect to pc
,

htc incredible 2 drivers

,
htc incredible 2 drivers for pc
,

incredible 2 drivers

,
verizon droid incredible 2 connect to computer