1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Canada's Droid3 to have 4G

Discussion in 'Android News' started by Malvado, Jul 15, 2011.

  1. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    [​IMG]

    Like many locations outside the US, Canada will be getting its very own version of the handset known stateside as the DROID 3 under the rather inconspicuous title Motorola XT860 4G. Why Motorola has decided to ditch the Milestone tag for the Canadian release is a mystery, but the details of the phone are not. The handset retains its 4.0-inch qHD display, 1GHz dual-core CPU, and slide-out five-row QWERTY keyboard. The XT860 4G is rounded out with an 8MP camera and 16GB of internal storage.The phone will ship with Android 2.3 when it lands on Bell later this summer. Pricing details were not made available at this time.


    SOURCE: http://www.cnw.ca/en/releases/archive/July2011/14/c5341.html
  2. chasehammer
    Offline

    chasehammer New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    97
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Franklin, TN
    if it does that a big F U lol
  3. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    yes it will =/
  4. chasehammer
    Offline

    chasehammer New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    97
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Franklin, TN
    and since i cant edit i would add this. the price of this phone on ebay will go crazy high for people here in the states.
  5. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    lol i wouldnt doubt it
  6. alquimista
    Offline

    alquimista New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Blame Canada

    [​IMG]

    Sorry, I couldn't get the Blame Canada song out of my head after reading this.
  7. pwrdbykyank
    Offline

    pwrdbykyank New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    248
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    So let me get this straight.. if the canada D3 gets 4G, and you buy a canadian D3, would you be able to use it on verizons 4G LTE?
  8. chasehammer
    Offline

    chasehammer New Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    97
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Franklin, TN
    essentially yes, IF Bell Mobility uses the same frequency signal as Verizon does in the states.
  9. pwrdbykyank
    Offline

    pwrdbykyank New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    248
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    i hope so, ive been waiting for a physical keyboard phone since D1 i loved it, but now its 3g for D3 so im avoiding it lol. I have a feeling verizon will pull that whole xoom 3g to 4g crap on the D3 just like how they did the droid 2 to droid global here. Cuz one thing ive noticed on every droid (physical slide out keyboard model) is that the main board on the regular one verizon releases has an empty slot where a chip isnt soldered on, then when they release the global edition that slot would be filled in, so im sure if i take apart the D3 ill see it has a 4G slot empty then will release a 4G version (crossing fingers)
  10. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    but i highly doubt VERIZON will let u activate it on their network...trust me i tried it before
  11. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Bell uses hspa+ I believe. That's gsm. They do have a cdma network as well, but their 4G is absolutely not compatible with verizon lte.
  12. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    actually the droid 3 is already global so they wont be releasing another version of it
  13. xsylus
    Offline

    xsylus Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    870
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Tucson, AZ, USA, Earth
    Just one more reason to move to Vancouver :rofl3:
  14. chris420o
    Offline

    chris420o New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    661
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    there is a huge dif between what some companies refer to as 4g and lte...so this wouldnt work on verizon 4g lte
  15. Arkbird
    Offline

    Arkbird DF News Team Premium Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    1,748
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Virginia/Washington DC
    I don't think the first page got this memo :)
  16. Byakushiki
    Offline

    Byakushiki New Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    861
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Usea
    I recall one of the carriers in canada getting lte...dunno which one it is, I just recall a sign saying something about it during my Quebec trip.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  17. bsweetness
    Offline

    bsweetness Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,495
    Likes Received:
    94
    Trophy Points:
    48
    Correct. Everyone is getting worked up over nothing. This "4G" Droid 3 in Canada uses the same 4G that T-Mobile and AT&T currently use, which is nothing more than an extension of 3G. So it doesn't require different hardware. It's not LTE, which would require a redesign of the phone.
  18. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    No biggie, my Droid Bionic will have 4g anyways. :p
  19. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Let me know what you think after you get only about 2 hrs of batterly life :)

    Sent from my DROID 3 directly to YOU!
  20. Arkbird
    Offline

    Arkbird DF News Team Premium Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    1,748
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Northern Virginia/Washington DC
    2+10 hours :p
Search tags for this page

canadian droid 3 has 4g?