can we install razor roms?

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by 93fuelslut, Nov 19, 2012.

  1. 93fuelslut
    Offline

    93fuelslut New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1,169
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    lexington sc
  2. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    They have different types of screens (AMOLED v TFT) and the Razr screen is bigger. The rom may load but I don't know if the screen will work.
  3. moccor
    Offline

    moccor New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well with SS3's ease of us and multiple slots, it would be easy to test. I don't think anything bad can happen, Bionic, Razr and D4 are all the same Exact SS3 right?
  4. 93fuelslut
    Offline

    93fuelslut New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1,169
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    lexington sc
    Well.......somebody give it a shot
  5. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    On SS3, when you swap roms does the data transfer over (if I send a text on Eclipse and swap to AOKP will the text message show on AOKP)?
  6. 93fuelslut
    Offline

    93fuelslut New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1,169
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    lexington sc
    This phone isnt rooted......so i believe that doesnt work
  7. kenji91
    Offline

    kenji91 New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    458
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I'm not sure of the answer to your question, but for SMS, I now use SMS Backup & Restore. That's the exact name, but there are similarly named others out there. It backs up all SMS to an XML file that you can restore when you switch ROMs. It's much faster than using TiBu or any other SMS backup apps that I know of.
    1 person likes this.
  8. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    I was hoping user data (call list, sms, etc.) would transfer across all roms.
  9. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,610
    Likes Received:
    822
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    I would strongly frown upon flashing the ROM for a Droid RAZR into a D4 or vice versa, and for that matter the ROM from ANY phone onto ANY other, unless you are absolutely sure the Kernel is compatible. They are NOT the same phone, no matter if they seemingly act the same. The D4 has a keyboard and that means a whole section of the Kernel devoted to managing the digital feedback from that keyboard. Not to mention the architecture of the motherboard is different. Sure it may have the same processor and memory and even the same GPU, but that's where the similarities end.

    Think of it this way...

    We can make an Android phone look, feel and operate just like an Apple iPhone (except perhaps the snappy GUI of the Apple iPhone due to its highly integrated OS and hardware), and perhaps even vice versa, but that doesn't mean that you can flash an OS 10 on to a Droid RAZR, nor can you flash a Android 4.01 onto the Apple iPhone.

    Droid 4 motherboard (click to enlarge):

    Droid 4.jpg
    http://www.ifixit.com/Teardown/Motorola Droid 4 Teardown/7759/2

    Droid RAZR motherboard (click to enlarge):
    Droid RAZR.jpg
    http://www.ifixit.com/Teardown/Motorola Droid RAZR Teardown/7048/3

    Images courtesy of ifixit.com
    1 person likes this.
  10. ws6formula350
    Offline

    ws6formula350 Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    331
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    No, it won't. Gotta backup and restore with something.
  11. ws6formula350
    Offline

    ws6formula350 Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    331
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    Also, I tried installing the RAZR version of Eclipse 1.2 before it was ported by myfishbear. It booted, but the softkeys didn't work and the keyboard wasn't mapped correctly. Also hot rebooted every twenty seconds or so. Not usable. A lot of the hardware is similar, but there are enough differences that it doesn't work.
  12. 93fuelslut
    Offline

    93fuelslut New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1,169
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    lexington sc
    if u had cwm, this is not that easy is it? as far as, if u boot loop, u just go back into ss and restore or just reflash....i THINK with cwm u have to rsd lite and all
  13. Joemarch17
    Offline

    Joemarch17 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Question

    Can I download any Rom that is for any razr if i have the Android Razr Maxx HD? Im trying to find a custom ROM but dont know which ones i can use..
Search tags for this page

android phone motherboard

,
android rom flash
,
custom rom cm razor
,

droid 4

,
droid 4 mainboard
,
droid dna battery
,
droid dna teardown
,
hd picture of droid razr motherboard
,
how install custom rom on cm razor
,
htc dna teardown
,
razor rosm
,
razr m take apart
,

razr m teardown